Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Представљање Приједора у Новом Саду

Програм Представљање Града Приједора, који ће бити одржан од 17. до 24. маја у Ликовном салону и на Трибини младих Културног центра Новог Сада, почео је изложбом чланова Удружења ликовних уметника Приједора и изложбом у организацији Музеја Козаре посвећеној историји ликовног стваралаштва у том граду.
Фото: Град Нови Сад

На отварању манифестације присутнима су се обратили начелник Одељења за друштвене делатности Града Приједора Моња Касаловић и члан Градског већа за културу Новог Сада Далибор Рожић.

„Драго ми је што на овај начин конкретизујемо сарадњу са Градом Приједором и сигуран сам да ћемо у наредних неколико дана имати прилику да се упознамо са појединим делима тамошњих уметника, као и са активностима важних културних установа. Наши градови везани су нераскидивим спонама између наших грађана, и на овај начин приближићемо Новосађанима онај есенцијални део живота који се одвија у Приједору. Култура нас суштински одређује и увек нам указује на онај исправан пут, пут преиспитивања себе и света чији смо део, света који стваралаштвом поново настаје као нематеријална вредност. Србија и Република Српска су једно и увек ће бити, без обзира на формално-правне оквире који нас одређују. Град Нови Сад увек ће подржати све активности културне размене са градовима Републике Српске“, истакао је Рожић.

У оквиру “Представљања Града Приједора“ биће одржано предавање „Археолошка истраживања у долини Сане“ кустоса Даниеле Радосавац, потом промоција публикација Музеја Козаре односно програма “Године страдања 1941/42“ кустоса Ведране Адамовић, као и програм “Етнолошка истраживања на подручју Приједора“ кустоса Марије Радаковић.

На завршници манифестације 24. маја, у Ликовном салону биће одржана туристичка промоција Града Приједора.

Novosadska muzička škola „Isidor Bajić“ dobitnik Dositejeve povelje

Преузмите андроид апликацију.