Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Представљамо вам два начина на која можете убрзати метаболизам за 30 одсто

Метаболизам је процес којим ваше тело претвара храну у енергију. Бржи метаболизам значи да ваше тело ефикасније сагорева калорије, што може помоћи у губитку тежине и побољшању укупног нивоа енергије.
Фото: Pexels/ William Choquette

Изненађујуће, повећање метаболизма за 30 посто могло би бити лакше него што мислите.

Укључујући одређене навике и промене у начину живота, можете значајно убрзати свој метаболизам и уживати у предностима енергичнијег и здравијег живота.

Представљамо вам два начина на која можете убрзати метаболизам за 30 одсто.

Повећање уноса протеина и интервални тренинг високог интензитета (XIT) две методе за почетак.

Протеини имају већи термички ефекат од масти и угљених хидрата. То значи да ваше тело користи више енергије (калорија) за варење и обраду протеина.

Протеини су неопходни за одржавање и изградњу мишићне масе.

Мишићи сагоревају више калорија у мировању у поређењу са масним ткивом. Амбани каже: Уношење више протеина може привремено да убрза ваш метаболизам.

Термички ефекат хране (ТЕФ) је повећање брзине метаболизма након уноса. Протеини изазивају највеће повећање ТЕФ-а, убрзавајући ваш метаболизам за 15-30 процената.

Интервални тренинг високог интензитета (XIT) је моћна метода вежбања која смењује кратке навале интензивне вежбе са периодима одмора или вежбом нижег интензитета.

Интензивни XIT тренинг гура ваше тело до крајњих граница, што доводи до већег сагоревања калорија током тренинга у поређењу са вежбама умереног интензитета.

ХIТ значајно повећава брзину метаболизма након вежбања због ЕПОЦ ефекта.

То значи да ваше тело наставља да сагорева калорије бржом брзином сатима, чак и након што сте завршили са вежбањем.

Интеграцијом ових стратегија у своју рутину можете ефикасно да појачате свој метаболизам, подржите своје циљеве губитка тежине и побољшате укупни ниво енергије.

Pojedite ovu namirnicu pred spavanje i ima da vam otopi masne naslage!

Преузмите андроид апликацију.