Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Представа „Мефисто” 6. децембра у Српском народном позоришту

Извођење представе „Мефисто” биће одржано 6. децембра у Српском народном позоришту на сцени Јован Ђорђевић, са почетком у 19:00 часова.
Фото: СНП

Драмски текст Мефиста ког ћемо видети у Новом Саду, следи радњу романа без икакве „интертекстуалности”, зато што су прича, радња и ликови изванредно написани, снажни, интересантни и комплексни и прерастају у универзалну и свевременску причу о апсолутном злу и бунту и отпору најхрабријих чланова једне заједнице.

Представа Мефисто настоји да из перспективе позоришта у Берлину и тадашње велике театарске и филмске звезде у Немачкој, глумца Хендрика Хефгена, предочи епопеју о успону и паду Трећег рајха и посредством театарског језика отворено постави питања да ли су и како функционисали заједно уметност и највеће државно и војно зло у историји човечанства, као и које су етичке, хуманистичке и метафизичке последице тог односа.

Представа „Мефисто” ће окупити преко 40 актера и актерки, уз великана и великанку српског глумишта – Мирјану Карановић и Миодрага Кривокапића, који ће након 30 година поново бити на сцени Српског народног позоришта, раме уз раме са младим Аљошом Ђидићем у главној улози, првакињом Драме овог позоришта, Горданом Ђурђевић Димић, и многим другима члановима и чланицама ансамбла.

Skulptura „Dan“ Zorana Vučkovića od 6. do 11. decembra u Muzeju Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.