Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Представа „Код Вечите славине“ СНП-а вечерас на Стеријином позорју

Публика 67. Стеријиног позорја вечерас, 27. јуна имаће прилику да испрати драму о фаталности, проклетству и наслеђивању грехова, о безграничности љубави, патњи и покајању, нову хит представу СНП-а „Код Вечите славине“ Момчила Настасијевића, у режији Соње Петровић.
Фото: СНП/В. Величковић

Редитељка Соња Петровић, овом приликом, истакла је да очекује пуне сале, храбре представе као и пријатне и продуктивне разговоре.

„Посебно ми је драго што ће после толико година публика Стеријиног позорја имати прилику да гледа једно од најзначајнијих дела Момчила Настасијевића бас у нашој изведби. Како је овај писац неправедно запостављен, тако је свако наше играње, а поготово на највећем националном фестивалу који негује домаће ауторе, својеврсна рехабилитација Момчила Настасијевића“, рекла је редитељка.

Са тим се слаже и глумица Соња Исаиловић, која тумачи улогу Магдалене и која је овом приликом, рекла да цео ансамбл представе дели узбуђење управо због учешћа на овом престижном фестивалу.

„Очекивање је, на првом месту, да играње протекне сто је боље могуће, тј да дишемо као један организам. За нашу представу је то од пресудног значаја. Ансамбл представе дели велико одушевљење због саме чињенице да је ова представа ушла у селекцију Стеријиног позорја, те је очекивање и да лепота садржаја допре до публике и остави свој траг на њу“, истакла је Исаиловић.

Љубитељи театра, сутрадан, 28. маја имаће прилику да испрати у Српском народном позоришту и округли сто поводом представе који је заказан за 12 сати.

Подсећања ради, премијера представе „Код Вечите славине“ била је 21. фебруара на сцени „Пера Добриновић“, а поред Соње Исаиловић, у представи играју и : Милош Лазић, Стефан Старчевић, Бојана Милановић, Ненад Пећинар, Димитрије Аранђеловић, Нина Рукавина, Вукашин Ранђеловић, Стефан Вукић, Алиса Лацко, Миа Симоновић.

Музичари: Стефан Сетхалер, Данијел Сетхалер, Филип Грубач, Игор Сакач и Петар Бањац.
Драматуршкиње на представи су Мина Петрић и Николина Ђукановић, сценографију је радио Жељко Пишкорић и др Младен Стојановић, док је костимограф Јасмина Радујко. За сценски покрет, био је задужен Игор Грекса, за сценски говор др Дејан Средојевић, за дизајн светла Никола Маринков.

Promocija knjige u Muzeju Vojvodine, večeras u 19 časova

 

Преузмите андроид апликацију.