Почетна > Свет
Свет

Председник УАЕ именовао најстаријег сина за престолонаследника Абу Дабија

Председник Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан именовао је свог најстаријег сина шеика Халеда за престолонаследника Абу Дабија и своју браћу на највише положаје у земљи, јавили су државни медији.
Фото: Танјуг/Ryan Carter/Crown Prince Court – Abu Dhabi, WAM via AP

Шеик Мухамед, који је постао председник и владар Абу Дабија прошле године именовао је јуче свог брата шеика Мансура за потпредседника УАЕ, пренео је Ројтерс.

Он је именовао своју другу браћу шеика Тахнуна бин Зајед ал Нахјана, саветник за националну безбедност УАЕ који контролише велико пословно царство и Хазу бин Зајед ал Нахјана за заменике владара Абу Дабија.

Земља са мање од 10 милиона становника поноси се својом политичком и економском стабилношћу, има један од највиших прихода по глави становника на свету и дом је милионима радника из иностранства који чине већину радне снаге, навела је агенција.

УАЕ су 2020. нормализовали односе са Израелом у првом од такозваних Абрахамових споразума, а затим са Бахреином, Мароком и Суданом.

Посебним декретом, шеик Мохамед је именовао шеика Халеда за шефа извршног већа Абу Дабија.

Раније овог месеца, шеик Тахнун је именован за председника Управе за инвестиције Абу Дабија, док је шеик Мансур именован за председника Мубадале, другог највећег државног фонда Абу Дабија.

Kolumbija: Uklanjanje 70 nilskih konja Pabla Eskobara koštaće 3,5 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке