Почетна > Србија
Србија

Председник Србије се у Њујорку састао са конгресменком Клаудијом Тени

Председник Србије Александар Вучић сусрео се данас у Њујорку са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом српског кокуса у Конгресу и разговарао о регионалним и глобалним питањима и захвалио јој на ангажовању у областима од интереса за Србију.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Срдачан и отворен разговор са Клаудијом Тени о бројним регионалним и глобалним питањима. Захвалио сам конгресменки на проактивном ангажовању у Конгресу САД у областима од интереса за Републику Србију, као и на досадашњим иницијативама од значаја за нашу земљу“, написао је Вучић на инстаграму.

Вучић се састао са Тени у новој згради Мисије Србије при УН у Њујорку, а састанку су присуствовали и министар спољних послова Никола Селаковић, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић и стални представник Србије при УН амбасадор Немања Стевановић.

На улазу је конгресменку Тени дочекала девојчица Николина Савић Јовановић у српској ношњи и пожелела јој добродошлицу на традиционалан начин, уз погачу и со.

Тени је чланица Представничког дома Конгреса САД и чланица Одбора за спољне послове.

Председник Србије Александар Вучић до 23. септембра учествује на 77. заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, а 21. септембра обратиће се на Генералној дебати светских лидера.

Конгресменка Клаудија Тени из америчке државе Нјујорк прихватила је прошле године позив амбасадора Србије у САД Марка Ђурића да буде члан Српског кокуса на Капитол хилу.

Током осамдесетих година прошлог века Клаудија Тени била је једина Американка запослена у тадашњем југословенском Генералном конзулату у Њујорку.

Такође, у више наврата је посетила некадашњу Југославију, где се упознала са нашом културом и научила наш језик.

Izabran najbolji mladi poljoprivrednik i najbolje poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji za 2022. godinu

Преузмите андроид апликацију.