Почетна > Србија
Србија

Председник: Разговараћу са Путином у недељу о гасном уговору и свим другим питањима

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће са шефом руске државе Владимиром Путином разговарати у недељу у 11 сати.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Вучић је, коментаришући изјаву Срђана Миливојевића да ускоро уследити „спасиба на дружби“, казао да ће тога свакако бити јер ће разговарати са Путином, као и да се обојица увек пристојно понашају и поздрављају и захваљују.

„Тај који је то рекао не зна ниједан језик“, критиковао је он.

Вучић је, осврнувши се на осмехе и подсмехе појединаца у вези разговора са Путином, најавио да ће се с њим чути у 11 сати.

„Свака прича, измишљотина, све им падне у воду, свака лаж, баш их брига, сутрадан наставе са новим, а народ мора да живи и гледа ко је тај који ће да брине, да се понаша одговорно и озбиљно“, додао је он.

Изразио је уверење да ће са Путином имати озбиљан, коректан разговор, да ће говорити о гасном уговору, сарадњи и свим другим питањима.

Вучић је најавио да ће ускоро бити важних посета из Европе, света, али и Руске федерације, пошто само у једну земљу могу да дођу, док, каже, им „ови стручњаци не кажу да то више не могу“.

Тако да ћу са председником Путином, верујем, да имам добар, озбиљан, одговоран, коректан разговор, говорити о даљој сарадњи између Србије и Русије, о гасном уговору, али и о свим другим питањима, а ускоро мислим да ће бити важних посета и из Европе, света, Руске Федерације и тако даље

Коментаришући константне најаве, да ће увести санкције Русији, Вучић каже да су многе партије мењале своје ставове пре и након избора, те да је став власти био и остао исти. Како је истакао, Србија и даље има позицију усклађену са највишим националним и државним интересима.

Председник Србије је најавио и нове инфраструктурне радове, као и реконструкцију гасног цевовода за складиште у Банатском двору, те објаснио да је то неопходно због повећања протока и да ће радови коштати 17 милиона евра.

Za pet godina od nule do dva gasovoda i potpune diverzifikacije

Преузмите андроид апликацију.