Почетна > Србија
Србија

Председник на пријему у УН: Верујем да ће ЕУ успети да наметне договорено још 2013. године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће се наставити процес дијалога са Приштином и да ће ЕУ успети да намете нешто што су нам гарантовали 11 година, а што су све три стране потписале, а то је споразум из 2013. године и најважнији предуслов – формирање ЗСО.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Он је на пријему делегације Србије при УН рекао да се нада да ће то остати предуслов за чланство Приштине у Савету Европе.

Како је нагласио, Србија је као оснивач Уједињених нација била посвећена Повељи УН и да верује да су то главни принципи света сутрашњице.

„Када неко каже да нам треба мање УН, ми кажемо да нам треба већа улога УН, јер је то једини начин да повратимо стабилност и мир у свету. Ко год прекрши међународни поредак ми то кажемо и ко год је жртва ми смо на његовој страни“, рекао је председник Србије.

Вучић је поновио да је Србија на европском путу и да верује да је у претходном периоду остварила добре резултате у погледу стопе раста и животног стандарда.

„Захваљујући вашим гласовима, победили смо за Expo2027 и позивам вас све у Београд и да учествујете на изложби посвећеној младости и спорту. Верујемо да такав дух, заједно са новим идејама и енергијом младости, може да донесе добре резултате“, закључио је он.

На пријему је приметно присуство великог броја сталних представника држава чланица при Уједињеним нацијама.

На пријему су присутни отправник послова у сталној Мисији Републике Србије при УН Саша Март, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, као и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић.

Počasna artiljerijska paljba na Kalemegdanu povodom Dana Vojske Srbije

Преузмите андроид апликацију.