Почетна > Бизнис
Бизнис

Повлачи се кекс због линка сa садржајем за одрасле

Четири врсте дечјег кекса „Патролне шапе”, које су се нашле на полицама трговинског ланца „Лидл” у Великој Британији експресно се повлаче са тржишта.
Фото: Unsplash/nathaliarosa

Кампања опозива ових производа је започета пошто је установљено да је на полеђини паковања одштампан линк који води ка порнографском сајту, преносе британски медији.

Како је потврдио овај трговачки ланац, ови производи се не налазе на нашем тржишту нити их је икада било на полицама „Лидла” у Србији.

Четири различите врсте кекса са именом јунака овог омиљеног дечјег серијала повлаче се са полица, а биће уклоњене и све залихе, саопштавају медији у Великој Британији.

„Лидл Велика Британија повлачи ове брендиране производе пошто смо обавештени да је линк добављача који је приказан на полеђини паковања компромитован и да потрошаче усмерава на сајт који није погодан за децу“ навела је ова трговинска кућа.

Они купцима препоручују да се „уздрже од посете наведеном сајту”, као и да врате овај производ у најближу продавницу како би им био рефундиран пун износ који су платили за овај производ.

Да линк на амбалажи дечјег кекса усмерава потрошаче на „експлицитан садржај неприкладан за децу” указало је и британско Удружење за заштиту потрошача.

Немачки медији су саопштили да је наведена интернет адреса првобитно водила ка веб-локацији за дечју модну компанију „Апи кидс”, али да је касније преусмерена на – кинеску порно страницу.

Опозив је, иначе, врло чест у супермаркетима и трговинским ланцима и то је уобичајен механизам којим се у ствари трговац ангажује и сам пријављује споран производ како би заштитио купце. Повлаче се најразличитије врсте производе и не само због квалитета него чешће због погрешног означавања, лошег паковања, ризика по најмлађе потрошаче.

Овај најновији случај са кексом у „Лидлу” је поприлично изненађење и неуобичајено с обзиром на то да је реч о дечјем производу и компромитујућем садржају линка који је наведен на амбалажи.

Случај је први пријавио потрошачки магазин „Вич”, а онда је реаговала и главна потрошачка организација.

Oznake o mogućnosti popravke najpre za mobilne telefone i tablete

Преузмите андроид апликацију.