Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Постоје одређена правила: Који је најбољи начин да нанесете крему за сунчање

Сви смо свесни чињенице да прекомерно излагање сунцу може бити веома штетно за кожу, стога би са порастом температуре требало увести крему са заштитним фактором у своју јутарњу бјути рутину.
Фото: Pexels/Kindel media

Постоје одређена правила када је наношење креме за сунчање у питању, која осигуравају то да нас она штити на најбољи могући начин.

Не водите рачуна о редоследу

Наношење креме за сунчање би требало да буде последњи корак. Томе претходи умивање лица, наношење серума, антирид креме за предео око очију и хидратантне креме.

Сачекајте да ваша кожа добро упије претходне производе, пре наношења креме са заштитним фактором. Након наношења сачекајте минимум 20 минута пре него што се изложите сунцу.

Не наносите је на читаво лице

Уколико крему са заштитним фактором наносите само на оне делове који бивају „највише погођени“ сунчевим зрацима – нос и образи – онда правите грешку.

То је као када бисте рекли да перете само оне зубе који се виде када се осмехнете.

У преводу – не можете да контролишете који део лица ће бити погођен сунчевим зрацима, што значи да би крему требало равномерно да распоредите по целом лицу.

Фото: Pexels/Armin Rimoldi
Грешите када је у питању техника наношења

Крему прво ставите на сам центар лица, односно на нос, а затим је размазујте ка ивицама, водећи рачуна да прекријете цело чело и вилицу.

Уши би такође требало да буду заштићене. Крему не морате да тапкате, а за њено размазивање најбоље би било да користите прсте, а не сунђерчић или четкицу.

Заборављате на усне

Нажалост, чак и на уснама се виде трагови старења изазвани штетним сунчевим зрачењем, а у најгорем случају и на том делу лица се може развити рак коже.

Балзам за усне са заштитним фактором би требало користити од априла-маја до септембра-октобра, како би ваше усне биле и хидриране и заштићене.

Не водите рачуна о врсти креме

Препоручује се да користите крему са заштитним фактором 30 или више. Поред тога, у зависности од типа коже, бирајте крему за суву, комбиновану или масну кожу лица.

Odredite svoj fototip i izaberite idealnu kremu za sunčanje

Преузмите андроид апликацију.