Почетна > Бизнис
Бизнис

Послодавци у Калифорнији у обавези да наведу и примања запосленог

Према новом закону у Калифорнији технолошки гиганти, који су досад скривали плате својих радника, морају у огласима за посао навести и оквирну плату.
Фото: Unsplash/medienstuermer

Ево колико можете зарадити у Мети, Твитеру, али и ако желите да дизајнирате или програмирате видеоигре попут League of Legends i Call of Duty.

На питање колике су тачно плате у индустрији видеоигара и код тек-дивова попут Мете и Твитера није тако лако одговорити. Велике компаније у овим индустријама досад су невољно у јавности говориле о платама својих радника. Процурио би ту и тамо који податак на личним профилима радника на друштвеним мрежама, па се тако на Твитеру под хаштагом #gamedevpaidme може добити оквирни утисак колико су људи из те бранше плаћени.

Али од 1. јануара ове године у америчкој савезној држави Калифорнији где многе од тих компанија имају своја седишта, све фирме које имају најмање 15 радника морају у огласима за посао да открију и колика би била оквирна годишња плата радника на отвореној позицији, пише Шпигел.

Тако на пример ако желите да радите као виши VFX уметник у Riot Games и креирати специјалне ефекте за онлине игру League of Legends можете зарадити фиксно између 123.000 и 171.000 долара годишње, уз варијабилни део плате који онда зависи од ваше успешности и ефикасности на послу.

Ако желите да радите као виши дизајнер у програмерској фирми Treyarch која је програмирала и Call of Duty и дизајнирати зомби мод те видеоигре, фиксно можете очекивати између 80.800 и 149.400 долара годишње. Ипак, како наводе, стварна плата увелико зависи од искуства, ефикасности, али и места рада због различитих животних трошкова у различитим градовима.

С друге стране и технолошке фирме попут Мете и Твитера од почетка године у Калифорнији морају у својим огласима навести и плату.

Твитер, у власништву Илона Маска, тако тренутно тражи стручњака за приватност и заштиту података, а основна плата за ову позицију у Сан Франциску је између 162.000 и 226.000 долара.

Мета у свом седишту у Менло Парку тражи менаџера производа за основну годишњу плату од 197.000 до 270.000 долара годишње.

Тик Ток за исту позицију у Лос Анђелесу нуди између 124.00 и 261.744 долара.

Kanada odlučila: Strancima zabranjeno da kupuju nekretnine

Преузмите андроид апликацију.