Почетна > Србија
Србија

Порфирије: Застава видљиви симбол јединства нашег народа

Патријарх СПЦ Порфирије поручио је данас у Бијељини, на свечаности поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, да је застава видљиви симбол јединства и духовног идентитета нашег народа.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Застава је у начелу симбол јединства и знак суштинског дубинског духовног идентитета једног народа. Наша застава је видљиви знак нашег јединства. Она упућује на то ко смо и шта смо као један народ и којим путем смо се запутили и треба да идемо“, истакао је Порфирије.

Порфирије је на Тргу Краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини, у присуству званичника Србије и Републике Српске, председника Србије Александра Вучића, српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, премијреке Србије Ане Брнабић, председнице Републике Српске Жељке Цвијановић и других, истакао да значење наше заставе и свих наших и претходних застава има свој корен у Константиновој христоликој застави победе и слободе.

„Зато она треба да буде јасан знак да је наш културни и духовни идентитет изграђен и утврђен на истом оном на којем је грађена и Констаонтинова застава, а то је идентит који се зове црква Христова и има темеље у православној вери“, истакао је Порфирије.

Где има цркве има и нашег народа, а где нема цркве, пре или касније одумире и народ, навео је Порфирије.

Честитао је срећан празник свим грађанима Србије и Републике Српске.

Trinaest reči koje većina ljudi ne izgovara pravilno

Преузмите андроид апликацију.