Почетна > Бизнис
Бизнис

Пољопривредници недовољно конкуришу за мере државне подршке

„Важно је обучити пољопривреднике како да конкуришу“, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић приликом посете Банатском Брестовцу и Панчеву и најавио да ће Министарство финансирати електрификацију дела поља.
Фото: Рixabay/hfossmark

У разговору с пољопривредницима у Банатском Брестовцу, где је свега двоје од њих 15 конкурисало за државне мере подршке, Недимовић је нагласио да је неопходно више радити на едукацији.

„То кажем свима, ако не купиш тикет, не можеш добити на лото-у, ако не конкуришеш нема ни субвенција“, рекао је Недимовић.

Направићемо у Панчеву велику радионицу за све мере које даје Министарство пољопривреде, да покушамо људе додатно да обучимо, да знају шта могу да користе од мера и како да за њих конкуришу.

Банатски Брестовац је место познато по гајењу паприка, па се разговарало и о манифестацији “Паприкијада”, као и електрификацији поља.

Значајне државне мере подршке

Министар Бранислав Недимовић разгварао је и с пољопривредником из Панчева Вукашином Ристићем који је конкурисао за све мере подршке и на тај начин набавио механизацију.

„Електрификација је код повртара и воћара најважнија, без струје се пуно новца троши за пумпе за наводњавање“.

„Договорио сам се са градоначелником, ако дефинишу обухват реона, министарство ће обезбедити 100 посто новца за електрификацију у Банатском Брестовцу за онај део атара који они кажу“, рекао је.

Покрајински скретар за пољопривреду Чедомир Божић рекао је да је у јуну започела изградња радарског центра Самош.

Он ће покривати Банатски Брестовац, као и Панчево и додао да ће Банатски Брестовац од града бити брањен из правца Иванова, Долова и Старчева.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић је оценио да је посета министра изузетно добар корак, јер су пољопривредници у Банатском Брестовцу добили информације како да унапреде производњу, а министар лично одговарао на недоумице пољопривредника.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.