Почетна > Србија
Србија

Покрајинска влада донирала 850.000 динара за социјално угрожене у Сребреници

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић разговарао је данас у Сребреници са начелником те општине Младеном Грујичићем о наставку сарадње са Покрајинском владом.
Фото: Војводина уживо

Милошевић и Грујичић обишли су Општинску организацију Црвеног крста Сребреница, којој је Покрајинска влада упутила донацију за социјално угрожено становништво у вредности од 850.000 динара, која обухвата основне животне намирнице и средства за хигијену.

„Данас смо поделили осећање среће, како оних који примају помоћ, тако и нас из Покрајинске владе, са председником Игором Мировићем на челу“, истакао је Милошевић.

Он је навео да је помоћ упућена посредством Црвеног крста Новог Сада и да се односи на све грађане којима је потребна.

„Две су одреднице данашње примопредаје посебно важне – једна је да се помоћ односи на све грађане Сребренице којима је она потребна, без обзира на различите идентитете, а друга да овом активношћу изражавамо нашу потребу да оснажимо вредности заједништва и солидарности, посебно у заједницама попут Сребренице, које су и поред свих изазова, биле и остале повезане животима једних са другима“, истакао је секретар, саопштила је Покрајинска влада.

Милошевић се осврнуо и на активности Покрајинске владе везане за овај део Републике Српске, где су током 2022. године, посредством Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, поред осталог, донирана средства манастиру Карно, затим за обнову спортског терена у Зворнику и изградњу производне хале у Милићима.

На крају посете општини Сребреница, секретар Милошевић присуствовао је свечаном отварању Европске седмице спорта, која се одржава на теренима ФК „Губер“, а где је, захваљујући сарадњи домаћина са Фудбалским клубом ГДМ из Новог Сада, под покровитељством Олимпијског комитета Босне и Херцеговине, почео двомесечни пројекат под називом „Фудбал за све девојчице и девојке“.

Predsedniku Vučiću u Subotici uručena povelja počasnog građanina

 

Преузмите андроид апликацију.