Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Покажите разумевање: Ово је 5 разлога због кога је псу тешко да се навикне на нове власнике

Транзиција између власника је посебно тешка за штенце, али понекад се чак ни одрасли пас не може навикнути на то.
Фото: Pexels/Helena Lopes

Разлози да се пас дуго навикава на новог власника

1. Неочекиван потез

Ако пас добро познаје своју стару кућу и памти шта је било, онда је у новом стану још увек лоше оријентисан и не може да пронађе своје играчке. Стога, кућни љубимац, не осећајући се сигурним, почиње да се свађа са власником. Псу мора да обезбеди све што му је потребно, посебно у оним случајевима када је појава кућног љубимца за њега била неочекивана.

2. Меморија

Пас памти како је власник мирисао, памти мирис познатих места. А на новом месту, нови мириси, а пас се не осећа безбедно. Ако ју је нови власник одвео у своју дачу, љубимац почиње да брине и мисли да је поново одведен у нови дом.

3. Промена дневне рутине

Стари власник је живео по својим правилима, нови живи по својим. И пас, још ненавикнут на нови начин живота, почиње да верује да су га нови власници опљачкали.

4. Конкуренција

Често власници узимају новог љубимца уместо старог. И пас осећа да кућа још мирише на оне који су овде раније живели. Чак и ако нема конкурента, она верује да све у кући припада њему – и не жури да се навикне на новог власника. Одједном ће се такмичар вратити?

5. Крутост новог власника

Ако је стари власник нешто дозволио љубимцу, а нови власник то забранио, онда га пас можда не воли. А ако, напротив, дозволи оно што је претходни власник забранио, онда га љубимац може сматрати слабићем. Стога, нови власник треба да сазна како је љубимац живео са старим.

Prevarite telo da vam bude toplije u hladnim danima

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке