Почетна > Свет
Свет

Погођен хеликоптер колумбијског председника Дукеа

Колумбијски председник Иван Дуке Маркес потврдио је да је на хеликоптер којим је летео са другим званичницима извршен напад и да је летелица више пута погођена.
Фото: PrtSc/Forbes/YouTube

Инцидент се догодио у петак, док је председников хеликоптер летео кроз колумбијску регију Кататумбо, према Кукути, главном граду провинције Норте де Сантандер, потврдио је Дуке у видео поруци, преноси Ројтерс.

,,Оно што је очигледно је да је ово био кукавички напад, пошто се могу видети рупе на председниковој летелици“, нагласио је колумбијски председник.

Поред њега, у хеликоптеру су били и други званичници, укључујући министра одбране Дијега Молана, министра унутрашњих послова Данијела Палациоса и гувернера Норте де Сантандер Силвана Серана.

Из председништва је потврђено да у инциденту није било повређених, а надлежним органима дата су јасна упутства да пронађу оне који стоје иза напада на председнички хеликоптер.

У немирном регион Кататумбо, на граници Колумбије са Венецуелом, налазе се велике плантаже коке, главног састојка кокаина.

Ту делују и герилци левичарске Националноослободилачке војске (ЕЛН), бивши борци Колумбијских револуционарних оружаних снага (ФАРК) који одбијају мировни споразум из 2016. године са владом, заједно са наоружаним криминалним групама умешаним у трговину дрогом.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.