Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Погледајте где ће се простирати подземна гаража код Бановине (ФОТО)

Радови на подземној гаражи код зграде Скупштине АП Војводине, испод Бановинског парка, тренутно су у току, а гаража ће бити у функцији за 18 месеци.
Фото: Градске инфо

У питању је подземни објекат на два нивоа чија ће укупна површина бити 6.300 квадратних метара и моћи ће да прими 167 возила.

Девет места на првом нивоу, поред лифта, биће резервисано за особе са инвалидитетом, а осам паркинг места поседоваће пуњаче за електрична возила.


Да ли је подземна гаража у центру Новог Сада неопходна грађанима?

Објекат ће радити 24 сата дневно свим радним данима, викендима, али и празницима.

Гаража ће се наћи тачно испод Бановинског парка, између Скупштине АП Војводине и улица Жарка Зрењанина, Владике Платона и Бановинског пролаза (оивичено црвеном линијом на фотографији).
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

У току изградње Улица Владике Платона биће привремено затворена. На ћошку ове улице и Улице Жарка Зрењанина биће улаз у гаражу, а Владике Платона ће остати једносмерна улица, али ће променити правац кретања возила.

На супротној страни, близу раскрснице Улице Жарка Зрењанина и Бановинског пролаза биће излаз из подземне гараже.

Фото: Градске инфо

Како ће се гаража у потпуности наћи испод зелене површине, планирано је потпуно очување дрвећа изнад. На претходној фотографији може се видети да доња ивица гараже заобилази дрвеће преко пута Гимназије „Исидора Секулић“.

На површини будуће гараже значајан је и споменик Васи Стајићу, који ће такође бити сачуван. Он ће бити привремено измештен, у сагласности са Заводом за заштиту споменика културе Новог Сада, током изградње гараже, а касније враћен на првобитну позицију.

Кликом на фотографије испод можете погледати како изгледа пројекат ове подземне гараже:
Недалеко од овог локалитета, у Улици Модене, биће изграђена још једна подземна гаража, а више о њеној тачној локацији и информацијама прочитајте у тексту испод:

Pogledajte gde će se prostirati podzemna garaža u Ulici Modene (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.