Почетна > Србија
Србија

Подршка Вучићу од посланика и више градских и општинских одбора СНС

Више посланика Српске напредне странке, али и градски и општински одбори напредњака широм Србије пружили су данас подршку председнику Александру Вучићу у борби за одбрану државних интереса, територијалног интегритета и решавање косовског питања и истовремено се противе могућности да се председник повуче са функција.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Вучићу је подршка стигла од потпредседнице Народне скупштине и функционерке СНС Сандре Божић која је истакла да је Вучић више пута и у најтежим моментима за Србију показао да је, како је рекла, једини способан да води државу и сачува је.

„Њему дугујемо напредак, њему дугујемо мир, њему дугујемо парадигму успеха којој нас је окренуо након толико деценија пропадања. Због њега је Србија данас поштована и држава са интегритетом са којом се више нико не може поткусуривати“, навела је Божић у саопштењу и оценила да би Вучићев одлазак са чела СНС био страховит и немерљив губитак.

Према речима председника Одбора за контролу служби безбедности и посланика СНС Игора Бечића Вучић је још једном показао своју величину, одлучност и недвосмислену политичку вољу да се дође до решења дијалогом, као најбољом опцијом за све стране јер, како додаје, наметнута решења никада нису водила трајном миру.

„Пред председником Вучићем и нашом државом је период великих искушења и доношења важних одлука. У оваквој ситуацији јако је важно да сви схватимо неопходност политичког јединства и да занемаримо дневнополитичке размирице, јер су у питању витални интереси Србије и одлуке које ће утицати на будућност свих нас“, навео је Бечић.

Како је рекао члан Главног одбора СНС и посланик СНС Александар Марковић, до сада је много пута доказано да државотворна политика коју води Вучић апсолутно нема алтернативу и да је грађани Србије у огромном броју безрезервно подржавају.

„Да бисмо издржали и пребродили све ризике, претње и потешкоће који нам предстоје у наредном периоду, потребно је да се сви, којима је Србија на првом месту, окупимо око заједничког циља и снажно подржимо све напоре Александра Вучића да очувамо кључне државне и националне интересе“, поручио је Марковић који је и заменик председника Одбора за одбрану и унутрашње послове.

Чланица Председништва СНС Биљана Пантић Пиља оценила је у саопштењу да је Вучић јасно показао како се бори и воли Србија и да су му држава и грађани на првом месту и зато је на претходним изборима освојио преко два милиона гласова.

„Последњих десет година су изграђени километри и километри аутопутева, направљена је брза пруга, граде се школе, вртићи, болнице. И зато је неприхватљиво говорити о оставци најбољег председника ког је Србија икада имала“, рекла је Пантић Пиља.

Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда и народни посланик Александар Мирковић наводећи да се ситуација у којој се налази наша земља, компликује из дана у дан истакао је да је једина личност која може да нас у таквој ситуацији води управо Александар Вучић.

Наводи да када се разним притисцима „обруч“ око наше земље стеже потребно нам је национално јединство, али њега нема, јер делови опозиције, попут, како каже, „ситних сецикеса“ и ову ситуацију виде као могућност да уграбе који политички поен и дочепају се власти.

„У нашој земљи, не само у политичком животу, не постоји особа у коју народ има више поверења и која би могла боље да нас представља и заступа спрске интересе од Александра Вучића. Без њега на челу СНС наша странка не би постојала, а да у овом тренутку није председник Србије у нашој земљи би моментално завладао хаос и у само пар дана све што смо стварали годинама срушило би се и пропало“, поручио је Мирковић.

Вучићу је подршка стигла и од градског одбора СНС Београд, са свих 17 београдских општинских одбора.

„Пружамо апослутну и недвосмислену подршку председнику Александру Вучићу да настави своју борбу за модерну, јаку и стабилну Србију. Политика коју представлја председник Вучић је политика мира, просперитета, стабилности, политика која развија наш Београд, гради Србију, представлја нас у најболјем светлу свуда у свету, политика која мисли и ради само у интересу грађана“, пише у саопштењу београдског одбора СНС.

Градски одбор СНС Суботице оцењује да би повлачење Вучића са места председника било погубно и са несагледивим последицама за државу и за решавање питања од највећег националног и државног значаја – Косова и Метохије.

„Притисци на Србију све су јачи, а Александар Вучић једини је који може да се избори за решење у најбољем интересу српског народа и српске државе.

Дани који су пред нама су све тежи, али предаја никада није била опција, нити ће бити, све док је на челу Србије Александар Вучић“, поручили су из СНС Суботице.

Они наводе да се КиМ брани одлучношћу да се сачува наша колевка и наш идентитет и одговорношћу да се сачувају животи нашег народа на КиМ и храброшћу да се истина и став каже свима у лице, а указују да је потребан и јединствен став свих политичких чинилаца.

Повереница СНС у Пироту Драгана Тончић казала је да пиротски СНС пружа безрезервну подршку председнику Александру Вучићу.

„Општински одбор СНС у Пироту пружа безусловну подршку председнику Вучићу и одбацује сваку могућност да се председник повуче. У овим тешким тренуцима за Србију је најважније решење свих институционалних питања и зато је потребно да председник остане јер се залаже за мир и стабилност, која нам је преко потребна. Само заједничким снагама можемо да наставимо да градимо Србију“, казала је Тончић.

Председнику Србије и СНС стигла је подршка напредњака широм Србије, и то од општинских одбора СНС Жабаљ, Ковин, Лајковац, Сомбор, Обреновац, Краљево, Смедерево, Врање, Лесковац, Раковица, Бела Паланка, Велика Плана, Зајечар, Сечањ, Гроцка, Инђија, Пећинци, Крагујевац, Лапово, Мали Зворник, Неготин, Чачак, Љиг, Куршумлија, Богатић.

Подршку Вучићу упутили су и одбори СНС из Титела, Малог Иђоша, Кикинде, Лебана, Бабушнице, Прокупља, Кнића, Темерина, Ариља, Бора, Вршца, Мерошине, Кладова, Уба, Деспотовца.

Brnabić: Cilj Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima veća bezbednost građana

Преузмите андроид апликацију.