Почетна > Србија
Србија

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

У центрима Команде за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је започела обука војника на служењу војног рока који су у редове Војске Србије ступили почетком овог месеца. Војници су претходних дана прошли период прилагођавања, упознали се са основним правилима живота и рада у Војсци Србије и спремно дочекују период интензивног обучавања.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana

У наредних месец и по дана они ће се, у центрима за основну обуку, тежишно оспособљавати за руковање личним наоружањем и опремом и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби. Истовремено подижући ниво своје опште физичке припремљености.

Потом следи индивидуална специјалистичка обука за војничке дужности у оквиру рода односно службе. Да би други период служења војног рока војници провели у јединицама Војске Србије на оспособљавању за реализацију колективних задатака.

Током служења војног рока заинтересовани војници се могу пријавити за пријем у професионалну војну службу,. Како би благовремено прошли прописану процедуру. Стекли услове да одмах по завршетку војног рока стану у строј професионалних припадника Војске Србије.

Još danas i sutra predaja oružja bez posledica, dosad predato više od 78.000 komada

 

Преузмите андроид апликацију.