Почетна > Србија
Србија

Још данас и сутра предаја оружја без последица, досад предато више од 78.000 комада

Бојана Отовић Пјановић из Министарства унутрашњих послова изјавила је да грађани оружје могу предати још данас и сутра, у оквиру акције „Предај оружје“ и навела да су од почетка акције предата 78.103 комада оружја.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Отовић Пјановић је за РТС рекла д су од почетка акције предата 78.103 комада оружја, од чега 57.651 комада оружја и 20.451 комад минско-експлозивних средстава.

Додала је да је предат и 2.692.641 комад муниције.

„Ако сагледамо просек за ових месец дана, рекла бих да је, с обзиром да је дан пре тога, 5. јуна, предато 68.301 комад оружја, да смо у овом претпоследњем дану достигли највећи број комада предатог оружја, а то је 10.000“, рекла је Бојана Отовић Пјановић.

Подсетила је да грађани оружје могу предати без икакве кривичне одговорности, без потребе да се легитимишу, остављају податаке о себи и доказују порекло оружја.

Осим тога, грађани могу да позову полицијске службенике на адресу и тако предају оружје.

Напоменула је да је једина разлика у вези са оружјем које је остало у поседу након смрти власника и објаснила да у том случају грађани морају да оставе податке.

„Законски рок је 45 дана да се оружје преда по последњој адреси пребивалишта власника тог оружја. То грађани нису учинили, што се показало у овом поступку легализације. Једино ти грађани морају оставити своје податке, зато што се оружје оставља у најближој полицијској станици на чување“, објаснила је Отовић Пјановић.

Истакла је да, према последњим информацијама којима располаже, рок за предају оружја неће бити продужен.

Brnabić Mariniki Tepić: Razumem da ste lagali i da i dalje lažete

Преузмите андроид апликацију.