Почетна > Србија
Србија

Брнабић Мариники Тепић: Разумем да сте лагали и да и даље лажете

Премијерка Србије Ана Брнабић је, одговарајући на тврдње потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић о повлачењу Предлога закона о управљању предузећима у државном власништву, истакла да није могуће продати националне паркове јер Закон о јавној својини јасно каже да природна богатства и добра у општој употреби могу бити искључиво у јавној својини.

„Разумем да сте лагали и да и даље лажете“, написала је Брнабић на Твитеру одговарајући Тепић.

„Лаж број 1 – доносимо овај закон како би продали националне паркове. Одговор: Није могуће продати националне паркове јер Закон о јавној својини јасно каже да природна богатства и добра у општој употреби могу бити искључиво у јавној својини“, истакла је Брнабић.

„Лаж број 2 – доносимо овај закон како би омогућили продају јавних предузећа. Одговор: Да је неко хтео да приватизује јавна предузећа, могао је то да уради и до сада – Законом о приватизацији прописано да предмет приватизације могу бити и јавна предузећа. Или не знате законе или намерно говорите неистину“, истакла је Брнабић.

„Ипак, обзиром да су ове неистине узнемириле јавност, као одговорна власт која нема шта да крије, а на иницијативу председника Србије који је тражио да додатно комуницирамо са грађанима, повући ћемо предлог закона на још једна круг консултација. Овај закон је одличан и потребан Србији“, навела је премијерка Брнабић.

Брнабић је тако одговорила на објаву Тепић у којој она тврди да је у недељу у Утиску у име грађана тражила да буде повучен закон за, како је написала, „намештање Копаоника и националних паркова и предузећа криминалцима“, и да ју је Брнабић у понедељак вређала, да је у уторак ујутро бранила закон, а да је он у уторак увече повучен.

Lajčak:Hitno pronaći političko rešenje, cenimo spremnost Vučića da tome doprinese

Преузмите андроид апликацију.