Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Почео конкурс за смештај студената из друштвено осетљивих група

Данас је званично отворен конкурс за домски смештај намењен студентима који припадају друштвено осетљивим групама. Овај конкурс ће бити отворен до 3. октобра, пружајући студентима широм земље прилику да остваре приступ квалитетном смештају током својих студија.
Фото: Градске инфо
Смештај у студентским домовима је од виталног значаја за многе студенте, а овај конкурс је посебно усмерен ка подршци студентима из друштвено осетљивих група. Ове групе обухватају студенте из материјално угрожених породица, једнородитељских породица, студенте без родитељског старања, студенте из групе реконвалесцената са инвалидитетом, студенте ромске популације, као и студенте из избеглих и расељених породица.

Такође, издавање упута за смештај бруцоша који су остварили право на смештај у студентским домовима започело је данас.

Наглашавамо да је интересовање за смештај у студентским домовима изузетно велико, што је јасан индикатор значаја овог програма. Право на смештај у Новом Саду остварило је 326 студената, у Зрењанину 46, док је у Сомбору 21 студената остварило исто право.

Цене смештаја су приступачне и прилагођене буџетима студената. Месечне цене за смештај почињу од 2.700 динара за прву категорију соба, док су собе друге категорије доступне по цени од 2.150 динара месечно.

Овим конкурсом се пружа прилика за образовање онима који се суочавају са изазовима и тешкоћама у свакодневном животу и позивамо све квалификоване студенте да искористе ову шансу за пристојан и приступачан смештај током свог студирања.

Пријаве се примају до 3. октобра, па вас подсећамо да не пропустите ову драгоцену прилику. За више информација о условима и процедурама пријаве, обратите се надлежним институцијама или посетите званичне интернет странице универзитета.

Студирање треба да буде прилика доступна свима, без обзира на њихову друштвену позицију и овај конкурс је корак ка остваривању тог циља.

Objavljena konačna rang lista za smeštaj brucoša u studentske domove

 

 

Преузмите андроид апликацију.