Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Објављена коначна ранг листа за смештај бруцоша у студентске домове

Завршен је конкурс за смештај бруцоша у студентским домовима у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину и почиње конкурс за студенте прве године из осетљивих друшвених група.
коначна
Фото: Градске инфо
На основу коначне ранг листе, која је објављена данас, на огласној табли и сајту Студентског центра „Нови Сад“, од 30. септембра до 11. октобра у 10 студентских домова, уселиће се 380 бруцоша са 16 факултета и високих школа. У Новом Саду је примљено 326, Зрењанину 43, а у Сомбору 21 бруцош.

Коначну ранг листу можете видети на следећем линку.

Од укупно 1.010 кандидата, критеријуме за добијање дом испунило је 13 бруцоша Академије уметности, 11 Економског факултата, 10 ДИФ-а, 123 Факултета техничких наука, 35 Филозофског, 42 Медицинског, 28 Пољопривредног, 27 ПМФ-а, 10 Правног, 11 Технолошко факултета. Затим 8 бруцоша Високе техничке школе, 6 Високе пословне школе, двоје са Школе за васпитаче, 37 са Техничког факултета и 6 са Високе техничке школе у Зрењанину и 21 студент прве године Педагошког факултета у Сомбору.

Све информације везане за усељење у домове, имате на следећем линку.

Кандидати који нису остварили право на смештај, а сматрају да припадају некој од осетљивих друштвених група, могу поднети захтев са документацијом која доказује припадност осетљивој друштвеној групи, ради поновног рангирања у оквиру посебне душтвене групе у року од осам дана од дана објављивања Коначне ранг листе.

Образац захтева се преузима и предаје у Служби смештаја СЦ „Нови Сад“. За смештај студената  из осетљивих друштвених група опредељено је до 10 одсто смештајних капацитета. Конкурс за студенте осетљивих друштвених група предвиђа олакшане критеријуме и процедуре.

Конкурс за студенте старијих година из друштвено осетљивих група биће отворен по окончању редовног конкурса за смештај за студенте старијих година, који траје од 15. септембра до 31. октобра.

Право на смештај у домовима имају студенти који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту високошколске установе на којој студирају, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, као и студенти који имају држављанство државе у региону, који испуњавају услове конкурса.

“ У току су радови на реконструкцији студентског дома „др Зоран Ђинђић“ у Сомбору, а очекује се да ускоро почну радови у још пет домова у Новом Саду, „Слободан Бајић“, „Вељко Влаховић“, „Живојин Ћулум“, „Никола Тесла“, „Цар Лазар“. Летос је завршено кречење Велике мензе и дома „Фејеш Клара“. У међувремену су поправљена сва оштећења коју су студентски домови претрпели у олујама 19. и 21. јула“ – каже директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић.

Klinci iz novosadskih vrtića čuvaju tradicionalne vrednosti (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.