Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почело уклањање нелегалне депоније у Петроварадину

Чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић присуствовала је уклањању нелегалне депоније у Петроварадину у оквиру пројекта унапређења животне средине. Она је том приликом истакла да Град Нови Сад за реализацију оваквих пројеката има велику финасијску подршку ресорног министарства.
Фото: Град Нови Сад

„За овај пројекат смо од Министарства заштите животне средине добили 5 милиона динара, док је Град издвојио 4,7 милиона динара, што говори о томе да је уклањање депонија скуп посао. Зато сви као грађани морамо бити довољно свесни да свој отпад не одлажемо на неадекватана места, него да га однесемо на депонију. Oваквих и сличних депонија је сваке године све мање, захваљујући преданом раду ЈКП „Чистоћа““ – рекла је Мира Раденовић.

Државна секретарка Министарства заштите животне средине Сара Павков је нагласила да су за уклањање дивље депоније обезбеђена средства путем конкурса Министарства заштите животне средине.

Фото: PrtSc/Instagram/ministarstvozzs

„У оквиру овог пројекта ће на на крају 2023. године бити уклоњено више од 900 оваквих и сличних дивљих депонија на територији Републике Србије. За претходне две и по године уложена су значајна средства, не само за пројекте уклањање дивљих депонија, него и за пројекте пошумљавања и замене индивидуалних ложишта еколошки прихватљивијим енергентима за које је издвојено више од 26 милиона динара“ – рекла је Сара Павков.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Доналд Божић је истакао да ће нелегална депонија у Петроварадину бити у потпуности уклоњена у наредних 14 дана.

„ЈКП „Чистоћа“ свакодневно ради на уклањању малих депонија. Апелујемо на грађане да отпад одлажу на места предвиђена за то. Одлагање отпада на градску депонију је бесплатно и то је свакако најједноставнији начин одлагања отпада. Такође постоји и опција изнајмљивања контејнера на 24 часа која кошта 2400 динара, а намењена је онима који реновирају нешто у свом дому или желе да избаце крупни отпад из домаћинства“ – рекао је Доналд Божић.

Privremena zabrana odvijanja saobraćaja zbog održavanja koncerta klasičke muzike „Korzo“

Преузмите андроид апликацију.