Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Почела нова сезона Српског народног позоришта

Нова сезона Српског народног позоришта (СНП) синоћ је отпочела чувеном Вердијевом опером “Риголето“ са једним од најважнијих оперских певача данашњице, баритоном Жељком Лучићем у насловној улози.
Фото: Градске инфо

Опера Риголето изводи се у три чина на сцени Јован Ђорђевић, Српског народног позоришта.

Редитељ овог оперског дела је Александар Николић, а дирегентском палицом управља Дејан Савић.

“Овај догађај је јако значајан за Српско народно позориште зато што нам гостује светска звезда, као што је господин Жељко Лучић који је један од најбољих баритона у свету. Јако је битно да у нашем позоришту гостују светске звезде и да пружимо публици могућност да их гледају уживо“, рекла је Сандра Миланков, директорка опере Српског народног позоришта.

Оно што је директорка опере најавила јесте да ће се ова иста опера наћи и пред београдском публиком и то већ 10. септембра у Београду на води.

Премијерно Риголето је постављен 2019. године, а оно што вечерашњу представу издваја од осталих јесте главни протагониста Жељко Лучић, који је пре 30 година започео своју каријеру ураво на овом театру.

Након тога наставио је каријеру у Франкфуртској опери, њујоршком Метрополитену и многим другим светским операма.

“ Ми смо у претходном периоду имали одређене разговоре са Жељком, а он је уметник који је распродан у наредних неколико година. Овог пута десио се случај да је нашао слободно време да може да дође код нас“, рекао је управник СНП Александар Станков.

У новој 162. сезони Српског народног позоришта се већ у овом месецу очекује премијера опере „Кармен“ , као и премијера драмске представе “Што на поду спаваш, док се у балету припрема „Копелија“.

Privremena zabrana saobraćaja zbog koncerta klasične muzike „Korzo“

Преузмите андроид апликацију.