Почетна > Живот и стил
Живот и стил

По рецепту наших бака: Како најбрже скувати пшеницу? Трик који ће вам уштедети време

Сезона слава је кренула, а овај трик ће вам помоћи да уштедети време приликом кувања пшенице.
Фото: Pexels/Pixabay

Увелико смо зашли у доба слава. Славе су део наше традиције и заузимају посебно место и веома су важне за сваку породицу. Поред славског колача и свеће, незаобилазно је жито којим се дочекују гости.

Како у ово модерно доба имамо све мање времена, тако се нажалост и жито све ређе кува код куће, наручује се готово. Истина је да је кување жита дуготрајан процес и да одузима доста времена, али постоји један трик који су примењивале наше баке, а сигурно ће вам уштедети време.

Све што треба да урадите јесте да у шерпу сипате пшеницу, а затим налијете воде толико да прекрије зрна. Загрејте до кључања, а затим искључите и склоните пшеницу са ватре.

На неко хладно и суво место (шпајз, остава) поставите пресавијен столњак, а преко њега ћебе савијено на два дела. На ћебе ставите врућу шерпу са пшеницом, никако не одливајте воду, и добро умотајте ћебетом.

Можда је најбоље ово радити пред спавање – оставите да се „кува“ у ћебету целу ноћ, а ујутро када устанете, имаћете савршено скувано жито! Свако зрно ће се раскувати, а неће бити ни грама оних беличастих наслага које се увек појаве када пшеницу стандардно кувате на шпорету сатима.

Evo šta se događa u telu ukoliko pijete samo jednu čašu vode dnevno

Преузмите андроид апликацију.