Почетна > Србија
Србија

Плате просветарима и медицинарима од данас веће 5,5%,минималац иде преко 400€

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су од данас повећане плате просветним и медицинским радницима за 5,5 одсто и додао да је уверен да ће минимална зарада у 2024. износити више од 400 евра.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Вучић је током посете ОШ „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша, која ће добити модерну Хуаwеи ИдеаХуб таблу, рекао да ће та школа која је давно изграђена бити комплетно реконструисана.

Нећемо само заменити столарију и фасаду, већ ћемо ићи на комплетну реконструкцију и уложићемо велики новац, рекао је Вучић.

Казао је да је важно да се уради у Малом Иђошу и канализација и неопходни пречистачи, како би грађани могли да живе пристојније.

„Од данас у плате просветним радницима и медицинским сестрама за 5,5 одсто више него што су биле. То је само део повећања. Од 1. октобра иде и прво повећање пензија од 5,5 одсто, а после од јануара још за 14,6 одсто“, навео је Вучић.

Следи и највеће повећање минимане зараде до сада и верујем да ће минимална зарада бити више од 400 евра у нашој земљи, навео је Вучић.

„Знам да повећање и даље није довољно и да људи не живе лако, али уоволики напредак је много труда уложено. А питам вас да ли смо икада имали веће плате и пензије? Не значи да су довољне, али вас молим да у будућности радимо више и марљивије како би нашој деци обезбедили бољу будућност“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је за Србију важно да се развија и у тешким условима и током превирања на међународној политичкој сцени и да сачува безбедност своје децу како би сутра све мајке биле сигурне да су им деца безбедна и да неће ићи ни у какве ратове.

„Хвала вам што сете разумели државу и кад је држави тешко јер код нас постоји обичај да је држава за све крива – и сада имамо псовку да је држава крива. Хвала вам што водите рачуна о својој држави а ми ћемо да водимо рачуна да и ми вас чувамо и водимо рачуна о вама“, рекао је Вучић.

Vučić posetio Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lovćencu

Преузмите андроид апликацију.