Почетна > Србија
Србија

Вучић посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу

Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом почетка нове школске године, посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша, која ће добити модерну Huawei IdeaHub таблу.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Председника Србије је испред школе дочекао велики број грађана и деце, са којима се поздравио.

Поред председника, у посети основној школи је и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Вучић ће присуствовати уручивању уређаја најновије технологије – Huawei IdeaHub табле Основној школи „Вук Караџић“, а коју имају још и основне школе у Крупњу, Ловћенцу, Панчеву, Петровцу на Млави, Варварину, Неготину и у Мерошини.

Huawei IdeaHub табла је уређај најновије технологије који користи вештачку интелигенцију и најбољи алат за виртуалне састанке и вишедимензионални видео конференцијски систем.

За традиционалисте, Хуаwеи ИдеаХуб табла може да буде и „обична“ бела школска таблу по којој две особе истовремено могу писати и цртати уз подршку паметног препознавања писања и цртања, а аутоматски идентификује речи, дијаграме и фигуре.

Због ових карактеристика, као и чињенице да не емитује штетно плаво светло, Хуаwеи ИдеаХуб табла постала је неизоставни део рада са ђацима и студентима и један од главних алата модерних школа и универзитета.

Почетком 19. века почела је са радом ова основна школа, када се настава одвијала на немачком језику, а данашњи назив школа носи од 1990. године, по чувеном српском књижевнику и реформатору – Вуку Караџићу,наводи се на сајту ове школске установе.

Данас школу похађа више од 300 ученика, распоређених у 16 одељења.

Настава се одвија у једној смени, као први страни језик учи се руски (од петог до осмог разреда), а као други енглески језик (за све ученике).

У школи ради тридесет и један просветни радник .

Настава се одвија на српском језику.

Након посете школи Вучић ће обићи и Суботицу и Палић.

Председнику ће у Суботици бити уручена повеља почасног грађанина, на свечаној седници Скупштине града поводом Дана града Суботице.

На крају ће Вучић обићи новоизграђени Аква парк на Палићу.

 

Преузмите андроид апликацију.