Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Пикси одговорио капитену Бразила: Не би тако причао да је…

Селектор Србије Драган Стојковић одговорио је капитену Бразила, Тијагу Силви, који сматра да Пикси није добро скаутирао „кариоке“.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Подсетимо, Пикси се уочи дуела, који је наша селекција изгубила (2:0), нашалио са преофанзивном поставком Бразила, питајући се успут „Хоће ли неко играти у одбрани?“.

„Њихов тренер је рекао да играмо с четворицом нападача и питао има ли Бразил икога да чува гол. То није било лепо, то је недостатак поштовања. Ми бразилски штопери имамо велику историју. Имам је ја, Маркињос, Данило, Алекс Сандро… Има је и голман Алисон. Мислим да је тај тренер требало да прикупити више информација о противницима“, рекао је Тијаго Силва.

Српски новинари су Пиксију пренели речи Тијага Силве.

„Имају добру одбрану, нисам читао медије и не знам шта је рекао Тијаго Силва. Мислим да је то најбоље, може то да вас поремети евентуално и нема потребе за тиме. Увек неко може да каже неку глупост која може да утиче на тим. Њему је лако да игра, кад игра са рековалесцентом. То је био Митровић. Да је био Митровић сто одсто спреман, не верујем да би тако причао Тијаго Силва… Ако је заиста то рекао да смо могли боље да их анализирамо, мислим да смо погодили тим Бразила и могу да вам покажем тај папир 15. новембра. Нису могли да нас изненаде, једино ми је жао што играчи нису били на сто одсто јер би то тотална другачија прича била“, рекао је Стојковић.

Подвукао је Стојковић и да да се више не мисли о претходном сусрету.

„Један меч не може све да поремети. Изгубити од Бразила није никаква срамота. Треба остати позитиван, ми то јесмо. Идете само напред. Нема времена за нешто што је прошло. И добро је што је тако! Ово су две екипе са којим се суочавамо лицем у лице, покушавамо да нађемо своје место, као други у групи“.

Одговорио је и на питање да ли може да помогне да се врате добра стара времена када је Србија побеђивала, пре турнира.

„Наш стил је такав, имамо такав тип играча који могу да покажу леп, атрактиван, нападачки фудбал. Откада сам ја селектор, не постоји ниједан меч да Србија није направила шансу или постигла гол. То говори у прилог томе да желимо тако да играмо. Против Бразила, Митровић је био на 50 одсто могућности, имали смо Влаховића који је на 30 осато и Костића који је комплетно у ауту. То за нас представља проблем у офанзивном смислу. Не кажем да не бисмо изгубили, али бисмо им са њима направили много проблема. Ми морамо да се сложимо да је то превелики проблем за једну малу Србију, са 26 до 30 играча, у том избору. Сад се надам пошто је ситуација била боља да ћемо се вратити на пут и наставити да показујемо добре игре. И да ћемо наравно, постићи гол“.

За крај, Стојковић је додао да нема никаквих проблема у екипи и да је задовољан како су радили протеклих дана.

„Кад се деси пораз, најважније је да имате хладну главу. Да комуникација буде на нивоу на ком је била. Србија то има. Да нико не помисли да имамо проблем у комуникацији, да се неко љути… Отворен сам, не кријем ништа. Да имамо проблеме, рекао бих вам. Ми немамо проблеме. Поготово из разлога што нисмо могли да рачунамо на све играче. То што се десило не утиче на нашу свлачионицу, задовољан сам понашањем и мотивацијом, ангажованошћу, то су ми показали на ова два последња тренинга. Очекујем добру утакмицу, учинићемо све да победимо. Неће бити лако, ово је Мундијал, овде сте са 31 најбољом екипом, према томе, морате да будете бољи од противника да бисте победили“, закључио је Стојковић.

Tviter povećao broj korisnika uprkos odlasku oglašivača

Преузмите андроид апликацију.