Почетна > Србија
Србија

Петковић: Приштина решена да у ескалацији иде до краја

Изрицање једномесечног притвора Радошу Петровићу и Душану Обреновићу, које је КФОР насумично и неосновано задржао а потом и предао злочиначкој полицији Аљбина Куртија, наставак је огољеног насиља приштинског режима над Србима на Косову и Метохији, саопштио је данас директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Реагујући на изрицање притвора двојици Срба ухапшених током протеста у Звечану, Петковић је истакао да „понашање Куртијеве полиције и његовог инквизиторског правосуђа наставља да нас удаљава од сваког покушаја нормализације односа и потврђује решеност Приштине да у ескалацији иде до краја, не марећи за здравље и животе људи“.

Петковић је у саопштењу навео да су Петровић и Обреновић утамничени без икаквих доказа да су учествовали у било каквом кривичном делу, а једина кривица је што носе српско име и презиме, и то је јасан покушај застрашивања и претња сваком Србину на КиМ.

„Обреновић је поврх свега, како је потврдио његов бранилац, и дивљачки пребијен од стране Куртијеве полиције, а део одговорности за то сносе и они који су га предали на милост и немилост зликовцима“, навео је Петковић у саопштењу.

Овом сулудом одлуком политички инструисаног правосуђа Курти наставља да, како каже директор Канцеларије за КиМ, „пркоси и тера инат међународној заједници, која од њега јасно захтева да деескалира ситуацију и да престане да спроводи насиље на северу КиМ“.

„Са друге стране, зликовац у полицијској униформи који је хладнокрвно из аутоматске пушке устрелио у леђа голоруког Србина Драгишу Гаљка шета слободно, ваљда да би имао још неку прилику да пуца у Србе, јер Куртијеви судови, чак и кад реагују у сличним ситуацијама, традиционално третирају покушаје убиства Срба блаже него комуналне прекршаје“, саопштио је Петковић.

Vučević: Vojska uspešno izvršava sve zadatke koje država pred nju postavlja

Преузмите андроид апликацију.