Почетна > Србија
Србија

Петковић: Курти не може да забрани улазак Вучића на Космет

Нервоза Албина Куртија због договора у Охриду, одакле се вратио без икаквог потписа и признања од стране Београда, али са обавезом формирања ЗСО, свакога дана ескалира. Зато се сада узалуд јуначи да може да забрани посету председника Александра Вучића српском народу на Косову и Метохији. Иако се он ту ништа не пита, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
петковић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Ко је Курти да одређује и даје дозволе за посете покрајини председнику Вучићу када постоје потписани споразуми који ово питање јасно регулишу? У Охриду је јасно договорено спровођење свих претходно прописаних споразума. Па самим тим и Споразума о званичним посетама, по коме Приштина може само да прими к знању посету званичника Београда простору КиМ, а не да је одобрава или пак забрањује. Овакве изјаве Албина Куртија најбоље показују са каквим реметилачким фактором се све време суочава Београд у дијалогу – додаје Петковић.

Јасно је да Курти не жели дијалог и на све начине покушава да избегне формирање Заједнице српских општина. Те своје трикове Курти може да прода можда на пијаци и нигде више. Јасно је да се Курти плаши Вучићеве посете јер зна колико би она значила српском народу на Косову и Метохији. Курти у српске средине иде кришом и на превару. Враћа се обешеног носа и необављеног посла – закључује директор Канцеларије за КиМ.

Vučić: Kraljevo dobija dijagnostički centar i zatvoreni bazen

 

Преузмите андроид апликацију.