Почетна > Србија
Србија

Вучић: Краљево добија дијагностички центар и затворени базен

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Краљеву да ће тај град добити нови дијагностички центар и затворени базен.
vucic
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Обраћајући се грађанима у Спортском центру „Ибар“ у Краљеву, Вучић је рекао да му је жеља да у Краљево доведе још једног капиталног инвеститора. Који би могао да запосли школованије људе и оне са средњом стручном спремом да би имали веће плате.

„Ове две фабрике Леони и Таипа, запошљавају преко 5.000 људи. Плус што помажемо домаћим компанијама као што је Гир која запошљава 800 људи. Надам се да ће их бити још и помоћи ће им држава још и више. Наша обавеза је да у Србији просечна плата до краја 2025. буде 1000 евра, а просечна пензија 450 евра. То је за само две године, па ћете видети да ли смо говорили истину“, рекао је Вучић.

Навео је да се ради коридор Чачак-Адрани, а затим ће ка Трстенику, па затим брза саобраћајница Краљево-Рашка.

Он је рекао да ће Краљевчани да добију и затворени базен, али што је много важније дијагностички центар. Са тим ће се кренути одмах, иако ће, како је рекао, много да кошта.

Вучић је обећао и да ће Краљевчани који још нису добили новац за санирање земљотреса да га добију.

„Ми смо тек сада успели да распетљамо шта се дешавало и да кренемо у другу фазу да оним људима којима није регулисан новац за земљотрес вратимо новац. Учинимо оно што није урађено за све те године. Било је много крађе и лоповлука“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је његова порука свима да морамо да будемо много паметни и да знамо све наше слабости. Да размумемо у каквом се тешком окружењу налазимо и да будемо међу онима који ће највише да се залажу за мир.

„У Србији имамо две групе људи, једнако неодговорних и неозбиљних. Једни који кажу шта нас брига, ми смо најјачи на свету, нећемо да разговарамо ни са ким. Ми можемо све што хоћемо и видели смо како то изгледа и како смо лоше прошли. Има и ових других који ће унапред да признају независно Косово и свега се одрекну само да би били први у реду на балу или на травњаку у некој амбасади. И једни и други су пошаст српског народа и морају да буду поражени“, поручио је Вучић.

Додао је да је изашао сам са идејом одговорне политике. Не зато што је жељан победа и личних успеха, јер их је, каже, већ остварио. Већ да би у тим важним победама за Србију градили земљу и довели до тога да је просесчна плата 740 евра, а била је 330.

Додао је да се много улаже у јачање Војске Србије и да ће наши грађани све што војска има моћи да виде на приказу 22. априла у Батајници.
„Наша војска је данас много јача него што је била. Да немамо јаку војску, Србија би била шака зоби коју би позобали“, истакао је Вучић.

Он је додао и да цхе морати много више да се улаже у централну Србију да би људи ту живели, а не одлазили у Београд.

Vučić: Novi Pazar će dobiti više transfernog novca i novi stadion

 

Преузмите андроид апликацију.