Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Петком се у град носе и кишобран и сунчане наочаре! (петак, 18. август)

И данас нас очекују пљускови са грмљавином, али навикли смо ми већ на кишу. Највиша дневна температура ће бити од 18 до 31 степен. Дуваће и лаган ветрић, али и ми смо данас лагани јер је коначно петак, а знамо сви да је петком све лакше.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог петка у Новом Саду:

Културна манифестација за целу породицу „Лето у башти Дома војске“ на кеју, у виду позоришно-музичког програма, одржава се и овог викенда у нашем граду.

Програм за вечерас
  • Дечији програм од 19:00 часова „Бане и летећа гитара“
  • Програм за одрасле, свирка бенда „Woodens“ од 21:00 час

Све представе су бесплатне.

Фото: Илустрација

Још једно стручно вођење кроз изложбу „Женска страна Грчкошколске улице“ биће одржано у петак са почетком у 19:00 часова у Збирци стране уметности (Дунавска 29).

Кроз изложбу води Ивана Јовановић Гудурић, ауторка.

Фото: PrtSc/new.gigstix.com
Концерт Јозефа Ван Винсема у Синагоги

Од почетка своје композиторске каријере Ван Висем је за циљ имао да широј публици приближи звуке јединствене барокне лауте, и у томе је у потпуности успео.

Добитник награде за најбољу музику за филм на филмском фестивалу у Кану за своје остварење у вампирској драми „Само љубавници опстају“ (Only Lovers Left Alive), Ван Висем, сарађивао је са Џимом Џармушем, Џејмсом Блекшоом, Золом Џизус и многим другим невероватним личностима из уметничке индустрије.

Концерт почиње од 20:00 часова, а карте за концерт можете купити на свим продајним местима „Gigstixa“ и онлајн.

Лето у Новом Саду не може проћи без култних филмова на отвореном!

Обезбедите најбоља места јер „Cinema City“ у сарадњи са Америчким кутком Нови Сад организује јединствено биоскопско искуство на отвореном 18. и 19. августа од 20.30 часова на кеју поред моста Дуга.

Фото: PrtSc/Facebook.com
Овог пута, биће представљени амерички филмови којима се увек враћате, без обзира на жанр.

У петак 18. августа биоскоп отвара Кјубриков „The Shining“ са почетком у 20.30. Кјубриков култни филм прати Џека Торенса и његову породицу који одлазе у изоловани хотел где Џек треба да буде чувар. Изолазија полако, али сигурно мења Џека из корена, а оно што се дешава даље је филмска историја.
Један од најпознатијих филмова осамдесетих прати један од најпопуларнијих филмова десетих година овог века. С обзиром да се његово најновије остварење „Опенхајмер“ тренутно приказује у биоскопима, није лоше да се подсетимо како је изгледао један од вољенијих Ноланових филмова, „Incpetion“. Филм ће бити приказан у петак, од 23:00 часа. Радња прати Коба (Леонарда Дикаприја) и његов тим који покушавају да усаде идеју у снове Саитовом сину, где наилазе на многе проблеме.

Први Међународни фестивал дувачких оркестара, ће се одржати 18. и 19. августа на више локација на отвореном у Новом Саду.

Овај јединствени догађај окупиће изванредне дувачке оркестре из Србије и региона, пружајући посетиоцима незаборавно искуство уживања у музици.

Фото: Промо

Фестивал ће донети шаролик програм који ће задовољити укусе љубитеља музике свих генерација. Паркови и тргови широм града постаће позорнице на којима ће се одвијати величанствени наступи дувачких оркестара. Уз прелепе амбијенте Новог Сада као позадину, звук труба, саксофона, кларинета и других дувачких инструмената испуниће ваздух и створити магичну атмосферу.

Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске свечано ће отворити фестивал великим концертом вечерас у 20:00 у Амфитеатру Архива Војводине.

Свечаном отварању претходиће предавање „Дувачки оркестри у Србији“. Кроз интересантну историју дувачких оркестара у на нашем простору водиће нас проф. Борис Матијевић из Музичког центра Панчево (18.8. у 19:00, Архив Војводине).

Фото: Градске инфо

Фестивал савременог италијанског филма у дворишту Културне станице Еђшег наставља се вечерас са остварењем „Усамљени јунак“ у режији Ђанија Амелиа. Почетак пројекције заказан је за 21:00 час.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Priča o Novosađaninu koji je postao evropski šampion u ispijanju piva

Преузмите андроид апликацију.