Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет знакова који одају да он није заљубљен: Обратите пажњу на мале сигнале

Здрава веза је оно што се дешава када двоје људи дају предност благостању оног другог, јер је то оно што их чини срећним. Основе односа су поштовање и искрена заинетересованост за заједничку будућност.
Фото: Pexels/Alena Darmel

Сасвим је прихватљиво „радити“ на елементима своје личности за које не осећате да дају позитиван допринос вашем свакодневном постојању али ако правите те промене да бисте задовољили другог, а не себе, ви сте на клизавом терену. На истом “трусном тлу” се налазимо и ако бирамо партнера за кога мислимо да можемо да га “поправимо”. Живот пун изневерених очекивања и разочарења нам је загарантован.

Опет, чести су примери да људи остају у вези иако дубоко у себи осећају да нешто не штима и да веза није благотворна ни за једног партнера. Да ли нам је толико важно да само не будемо сами?!

Самоћа можда некоме не пада лако али је свакако далеко боља алтернатива него да будемо са неким ко нас искрено не воли и не поштује.
Како да будемо сасвим сигурни да нас партнер не воли? Иако, је то нешто шта на интуитивном нивоу сви добро осећамо, ако вам је потребан јасан путоказ представљамо га кроз ових 5 јасних сигнала.

1. Отворена сумња

Ако ваш супружник/партнер осећа потребу да чита ваше мејлове, надгледа ваше поруке или прати ваш телефон у вашој вези нема поверења или поштовања.

2. Подривајуће понашање

Да ли ваш партнер саботира вашу исхрану, ваша пријатељства и ваше снове? На овај начин покушава да кроз успостављање контроле ублажи своје несигурности и јасан је знак да ви не треба да будете ту.

3. Недостатак интересовања

Многи парови имају различита интересовања и то је у реду. Али међу паровима који се воле и поштују постоји искрена заинтересованост за активности партнера. Уколико ваш партнер не жели ни у биоскоп са вама или на јутарњу кафицу у оближњи кафић, а да не спомињемо нешто комплексније – ово је знак да је време да одете.

4. Неспремност на компромис

Не ради се о томе да се не залажете за себе, не ради се о томе да не одржавате здраве границе; ради се о томе да можемо тачно да одредимо у којим ситуацијама је оно што је добро за мене или за њега добро за обоје. Компромиси отварају могућности и дају нам већу слободу потпуније живимо једно са другим.

5. Посрамљује вас

Ово је недопустиво и чак и најмање посрамчљивање је озбиљна црвена заставица. Уколико вас партнер посрмаљује у вези са вашим телом или вас посрамљује у контексту интимних односа – бежите!

Закључак је да не можете натерати некога да вас воли. Или је тако или није. Оно што можете и треба да урадите је да ви себи признате да то није то и кренете даље. Дајте себи прилику да заиста осетите љубав!

Ako sednete neispavani za volan to može imati isto dejstvo kao da ste pod dejstvom alkohola

Преузмите андроид апликацију.