Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет трикова који ће вам помоћи да се добро наспавате у врелим летњим ноћима

Време је сунчано и топло, а у данима који су пред нама биће још топлије.
Фото: Pixabay/cuncon

Иако су дани најгори, ноћне температуре су обично веома високе у овим условима, што многима ствара проблеме са спавањем. Како бисмо вам бар мало помогли са спавањем током топлотног таласа, у наставку смо издвојили неколико савета који би требало да вам олакшају спавање на врућини.

Не затварајте врата собе

Да би ваздух могао да тече, потребно је да прозоре и врата држите отворене како би ваздух могао да циркулише. Ако можете, отворите још један прозор изван спаваће собе (на пример у купатилу или ходнику) да бисте подстакли поветарац.

Промена је добра

Ако постанете немирни током ноћи, покушајте да пронађете нови положај у којем ћете заспати. Можете се чак потпуно окренути и пребацити јастук на дно кревета. Ово вам даје веће шансе да пронађете хладније место које још нисте загрејали својим телом или да пронађете бољу позицију да искористите проток ваздуха.

Уверите се да ваша постељина пропушта ваздух

Полиестер има тенденцију да задржи топлоту и водоотпоран је, што значи да се можете „купати у зноју“ који ће вам остати заробљен уз кожу. За лето бирајте чаршаве од прозрачних тканина попут памука или лана. Нека буде додатак летњој декорацији дома какву заслужујете и која ће вам добро доћи током врућина.

Спремите се пре спавања

Пре спавања оперите стопала и провуците зглобове кроз хладу воду. Још један трик који можете користити је да охладите јастучницу у замрзивачу пре спавања.

Oбавите дневну припрему

Како би температура у стану била што угоднија и тиме олакшали ваше ноћи, добро је да се припреме обави дању, а не мислимо само на укључивање клима-уређаја. Током дана препоручује се да затворите прозоре и ролетне (ако их имате), посебно оне окренуте сунцу, и да угасите сва вештачка светла и што више електричних уређаја. Заштитите прозоре који примају јутарње или поподневно сунце тендама или драперијама.

Zašto nije dobro da grickate led

Преузмите андроид апликацију.