Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет покрета тела који остављају утисак сигурне особе: Није важно само шта говорите, него и како говорите

Самопоуздање је кључ сваког успеха, даје вам снагу, енергију и мотивацију.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Када зрачите самопоуздањем, посебно током јавног говора или важних састанака, повећавају се шансе да остварите жељене резултате. У неким ситуацијама, чак и особе са високим самопоуздањем могу имати трему и помало изгубити контролу. У оваквим случајевима може значајно користити говор тела који одаје утисак да сте сигурни у себе, а чини да се и ви сами осећате самопоузданије.

Мотивациони говорник и лични тренер Derric Chew на свом Инстаграм налогу објавио је 5 покрета или положаја или тактика тела која одају утисак да зрачите самопоуздањем:

Контакт очима

Људи који немају са другима контакт очима изгледају уплашено, збуњено и одају утисак да им је непријатно. Уколико успоставите контакт очима са саговорником, деловаћете да сте искрени, поуздани и одважни.

Престаните да правите нервозне покрете

„Врпољење“ је подсвесни начин да се осећате боље у изазовној ситуацији. Грицкање ноктију, пуцкетање прстима, љуљање на столици – све ово могу да буду знакови да сте забринути. Уколико приметите да ово радите, дубоко удахните, опустите се, освестите покрете, а затим престаните да их понављате како бисте деловали мање нервозно.

Осмех

Када на лицу иамте осмех, одмах делујете отвореније, зрачите лепом енергијом и делузјете приступачно. Уместо смркнутог лица, одмех показује да се осећате добро и да имате опуштено држање, а опустиће и друге и побољшати комуникацију.

Станите усправно

Немојте да наступате погнутих рамена, спуштене главе, погледа надоле или несигурног клацкања са једне на другу ногу. Нека вам постане свесна навика да забаците рамена уназад, стојите усправно и смиено, одајући стабилност и самопоуздање.

Поправите свој глас

Увек је важно шта говорите, али и како то говорите. Мрмљање, брзо причање, замуцкивање или понављање узречица може указивати на то да сте уплашени и несигурни. Говорите полако и сигурно, не плашите се да направите паузу када се збуните, размислите и наставите даље. У вашем гласу може се чути колико верујете у оно што говорите, освестите то.

Kako da napravite savršeno testo za picu?

Преузмите андроид апликацију.