Kuvari ne stavljaju peršun na jela samo za dekoraciju. On zapravo ima drugu svrhu. Znate li koji?
Trebalo bi da ga žvaćete posle obroka, posebno ako ste jeli začinjenu hranu da biste očistili zube i usta.
Pored toga, peršun takođe pomaže da se rešite lošeg zadaha.
Peršun sadrži visoku koncentraciju hlorofila, koji uništava bakterije u ustima.
Počinju da se razvijaju nakon jela i izazivaju loš zadah.
Ova biljka može biti korisna i ako ste negde putovali i zaboravili četkicu i pastu za zube.
Uzmite nekoliko grančica svežeg peršuna i sažvakajte ih da biste „oprali“ zube.
Preporučuje se i za lečenje anemije, za ublažavanje menstrualnih bolova, za snižavanje krvnog pritiska i drugih stanja.
Osim peršuna, kod neprijatnog zadaha pomažu sveža nana, bosiljak i ruzmarin.
Preuzmite android aplikaciju.