Početna > Život i stil
Život i stil

Peršun na vrhu jela! Samo dekoracija ili mnogo više od dekoracije?

Kuvari ne stavljaju peršun na jela samo za dekoraciju. On zapravo ima drugu svrhu. Znate li koji?
Foto: Pixabay/atanaspaskalev

Trebalo bi da ga žvaćete posle obroka, posebno ako ste jeli začinjenu hranu da biste očistili zube i usta.

Pored toga, peršun takođe pomaže da se rešite lošeg zadaha.

Peršun sadrži visoku koncentraciju hlorofila, koji uništava bakterije u ustima.

Počinju da se razvijaju nakon jela i izazivaju loš zadah.

Ova biljka može biti korisna i ako ste negde putovali i zaboravili četkicu i pastu za zube.

Uzmite nekoliko grančica svežeg peršuna i sažvakajte ih da biste „oprali“ zube.

Preporučuje se i za lečenje anemije, za ublažavanje menstrualnih bolova, za snižavanje krvnog pritiska i drugih stanja.

Osim peršuna, kod neprijatnog zadaha pomažu sveža nana, bosiljak i ruzmarin.

Recept dana: Piletina u sosu od kiselog mleka

Preuzmite android aplikaciju.