Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Першун на врху јела! Само декорација или много више од декорације?

Кувари не стављају першун на јела само за декорацију. Он заправо има другу сврху. Знате ли који?
Фото: Pixabay/atanaspaskalev

Требало би да га жваћете после оброка, посебно ако сте јели зачињену храну да бисте очистили зубе и уста.

Поред тога, першун такође помаже да се решите лошег задаха.

Першун садржи високу концентрацију хлорофила, који уништава бактерије у устима.

Почињу да се развијају након јела и изазивају лош задах.

Ова биљка може бити корисна и ако сте негде путовали и заборавили четкицу и пасту за зубе.

Узмите неколико гранчица свежег першуна и сажвакајте их да бисте „опрали“ зубе.

Препоручује се и за лечење анемије, за ублажавање менструалних болова, за снижавање крвног притиска и других стања.

Осим першуна, код непријатног задаха помажу свежа нана, босиљак и рузмарин.

Recept dana: Piletina u sosu od kiselog mleka

Преузмите андроид апликацију.