Почетна > Свет
Свет

Павићевић: Ђукановић може да изгуби у првом кругу председничких избора

Црногорски политичар и аналитичар Владимир Павићевић уверен је да уколико „победници из 2020. године” буду имали јединственог заједничког кандидата. Тај кандидат би у првом кругу председничких избора у Црној Гори победио Мила Ђукановића или неког Ђукановићевог кандидата.
ђукановић
Фото: WikimediaCommons/Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres

„Нема никакве дилеме, уколико буде више кандидата за председника Црне Горе на овој страни ‘победника 2020. године’, онда то ДПС-у даје неку малу шансу”, казао је Павићевић.

Како каже, делује да је у Ђукановићевом ДПС-у већа конфузија по питању председничких избора. Од појединих високих функционера те странке може се чути да то и нису неки важни избори. Неки су предлагали да се бојкотују председнички избори.

„Конфузија доминира више у ДПС-у, а код ‘победника 2020.’ имамо једну врсту покушаја јачања свих актера победничких савезника. Ситуацију која води ка јединственом кандидату. Међу победницима има разлика, али чешће су међусобне размирице препрека, него политички програм. Мислим да ће се те размирице превазићи. Да ће 19. марта тај заједнички кандидат славити. Да ће се тиме ући и формално у ову постђукановску еру Црне Горе”, навео је.

Истиче да је све по закону и Уставу Црне Горе када је реч о расписивању председничких избора за 19. март.

Павићевић сматра да је Црна Гора данас снажнија него 2020. године. У том смислу наводи да сада има много већи број грађана који су лојални Црној Гори.

То омогућава логичан закључак, како каже Павићевић, да се Ђукановићева политика темељила на прављењу разлика.

Mađari optužuju Brisel da skreće pažnju sa svojih skandala

 

Преузмите андроид апликацију.