Почетна > Свет
Свет

Пашињан: Азербејџан гомила своје трупе на граници са Јерменијом

Азербејџан гомила своје трупе на граници са Јерменијом и на демаркационој линији са Нагорно-Карабахом, саопштио је јерменски премијер Никол Пашињан на састанку кабинета, описујући ситуацију као експлозивну.
Фото: Танјуг/Dmitry Astakhov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„У протеклој недељи војно-политичка ситуација у нашем региону се погоршала. То је зато што је Азербејџан последњих дана гомилао трупе дуж линије раздвајања у Нагорном Карабаху и на граници између Јерменије и Азербејџана. Антијерменска реторика и говор мржње су се појачали у азербејџанској штампи и на пропагандним платформама“, рекао је јерменски премијер, преноси ТАС С.

Пашињан је позвао међународну заједницу и земље чланице Савета безбедности УН да предузму озбиљне кораке како би спречили још једну експлозију тензија у региону.

„Јерменија је спремна и вољна да потпише мировни споразум са Азербејџаном и понављамо нашу посвец́еност глобалној агенди на основу споразума потписаних у Бриселу и Прагу, као и трипартитног споразума између лидера Јерменије, Азербејџана и Русије“, казао је он, наводи ТАС С.

Kina uvodi zabranu oblačenja i govora „štetnih po duh naroda“

Преузмите андроид апликацију.