Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Партизан о ВАР-у: Нећемо остати неми на грешке

Фудбалски клуб Партизан је саопстио данас да не може и неће да остане нем на, како се тврди, сва јучерашња догађања у фудбалском првенству Србије.
Фото: Танјуг/AP/Alastair Grant

„Утакмица између Партизана и Јавора представља флагрантан пример кршења правила фудбалске игре и потпуно обесмишљава постојање и употребу ВАР технологије у српском фудбалу. Јасно је да влада потпуна конфузија међу играчима, тренерима и свим клубовима о томе на који начин функционише ВАР систем у српском фудбалу“, саопштено је из Партизана.

Партизан и Јавор су јуче одиграли 3:3 у мечу 16. кола СЛС.

„Главни судија утакмице Андрија Стојановић се приликом досуђивања казненог ударца за Јавор консултовао са судијама у ВАР соби и ипак досудио исти, иако се простим прегледом видео снимка јасно утврђује да је Кристијан Белић први дотакао лопту, избацивши је у корнер, без фаула“, каже Партизан о додаје:

„Такође, у додатном времену, на крају утакмице начињен је прекршај над играчем Партизана Игором Вујачићем, у казненом простору противника, а судија након консултација са судијама у ВАР соби одлучује да не досуди казнени ударац. Овакво понашање свих судија, на терену и у ВАР соби није слуцајно, већ су исти очигледно послати са задатком да отворено деле (не)правду на штету нашег клуба“.

Партизан тврди да ће од ФС С захтевати да се званично испита процедура употребе ВАР технологије, односно комуникација између судија на овој утакмици, а све како би се утврдило како су и на који начин доношене одлуке у спорним ситуацијама.

Fudbalski savez Srbije odbio predlog Zvezde za odlaganje izbora

Преузмите андроид апликацију.