Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Септембар се ближи крају, али то не значи да се смањује број културних дешавања у Новом Саду. У наредној седмици можете још увек уживати у чарима септембарских манифестација.
Фото: Градске инфо
Нови Сад филм фестивал, од 22. до 24. септембра, Српско народно позориште, Арена Синеплекс, Културна станица Свилара, Културни центар Новог Сада, књижара „Zenit Books“

Нови Сад филм фестивал је први интернационални такмичарски фестивал првог и другог филма у Новом Саду. Тродневни фестивал одржава се на локацијама у самом срцу града и публици доноси актуелна филмска остварења младих редитеља, четири такмичарске и шест ревијалних филмских селекција, панел-дискусије које говоре о будућности седме уметности и новим технологијама, уз пратећи музички програм и гостовања неких од култних имена из света филмске индустрије. У жељи да се позиционира као нови симбол Новог Сада, фестивал је првенствено усмерен ка младим  редитељима тако што подстиче  њихово стваралаштво и пружа подршку њиховом првом и другом дугометражном играном филму. На овај начин, развија се свест будућих професионалаца – студената и средњошколаца, али и шире публике о филмској култури, док се на трагу богате филмске историје коју поседује, Нови Сад афирмише као „film-friendly“ средина.

Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.


Калеидоскоп културе и даље траје, до 15. октобра у Културним станицама, Креативном дистрикту

Калеидоскоп културе је целогодишњи пројекат културе заједништва који кроз различите процесе спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би крајем лета представио просторе и програме широм града промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада. Као један од највећих програмских лукова у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”, Калеидоскоп културе преплиће пет врста уметности кроз многобројне културне и уметничке догађаје. У овом периоду Нови Сад постаје град-сцена у којем је свима пружена прилика да креирају сопствени калеидоскоп културе, у сусрету са архитектуром, књижевношћу, извођачком, визуелном и примењеном уметношћу током свих пет недеља трајања програма. Уметници и други актери у култури, различити простори и многобројни програми чине јединствену слику различитости Калеидоскопа културе и ново лице културе у Новом Саду.

Програм манифестације можете пронаћи на сајту организатора.


Концерт Нине Бадрић на крову Променаде, 23. септембра

Нина ће отпевати своје највеће хитове, а уједно представити и нову песму „Немој“, која недељема не силази са врхова топ листа у региону. Са Нином ће заједно певати, плесати и уживати њена верна публика.

Карте за концерт можете купити на свим продајним местима Gigstix“ као и онлајн.

Уживајте у сјајној седмици испред нас!

Kako jedna tambura traje nekoliko stotina godina – pitali smo čoveka koji ih je napravio na hiljade

Преузмите андроид апликацију.