Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Сунчана недеља, пуна топлих и сунчаних дана је пред нама. Осим лепог времена ове недеље нас очекује и пуно добре забаве, концерата, базара и фестивала. Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте.
Фото: Градске инфо
„Taste of Planet“ од 16. до 24. октобра на платоу испред Спенса

„Taste of Planet“  је фестивал националних кухиња у оквиру којег се сваког дана представља по једна страна амбасада са јелима карактеристичним за ту земљу. Током трајања манифестације Новосађани и гости главног града Војводине имаће прилику да пробају специјалитете различитих националних кухиња, упознају културну баштину тих земаља, као и да уживају у њиховој традиционалној и савременој музици.

Програм можете пронаћи на сајту организатора.


„StandUpFest 2022“ од 17. октобар до 21. октобра у Дому културе
Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture

По први пут,StandUpFest“ одржава се у Новом Саду, у Дому културе. Дакле, у Новом Саду имамо премијеру фестивала који се већ устоличио у један од најзначајнијих фестивала „stand up“ комедије у региону и по 12. пут се одржава у Београду. Званично новосадско отварање фестивала је у понедељак, 17. октобра у Дому културе када је на програму New York comedy night. Наступ је на енглеском језику.

Карте за фестивал можете купити на продајним местима „Gigstixa“ као и онлајн.


Отворена кухиња на Лиманској пијаци 17. октобар

Отворена кухиња настала је из жеље да се на отвореном простору окупе ствараоци највећих гастрономских делиција како би што већи број хедониста имао прилику да их дегустира и у њима ужива. Највештији кувари стављени су пред стваралачки изазов, а Новосађани, путници намерници и случајни пролазници доживеће гастрономско задовољство за памћење. Сви који желе да кувају, продају своје специјалитете, али и да се бескрајно добро забаве, добродошли су на овај јединствени догађај.

Програм можете пронаћи на сајту организатора.


„НОМУС“ од 20. до 28. октобра у Синагоги и у Српском народном позоришту

Међународни фестивал класичне музике Новосадске музичке свечаности (НОМУС) одржава се сваке године и траје од 7 до 10 дана. Реч је о фестивалу са завидном, дугогодишњом традицијом. Захваљујући смишљено одабраном програму и квалитетним интерпретацијама чувених уметника, не само с наших простора, већ и из иностранства, Нови Сад је сваке године током трајања фестивала, престоница на међународној музичкој мапи. НОМУС је проглашен за манифестацију од изузетног значаја од стране Министарства културе Републике Србије, а од 2012. године, заједно са најзначајнијим фестивалима у нашој земљи постао је и члан ЕФА (Међународне асоцијације Европских фестивала). У јануару 2015. године НОМУС-у је додељена Награда угледне ревије “Музика класика” у категорији Музички фестивал у 2014. години.

Програм можете пронаћи на сајту организатора


Концерт Бојане Стаменов у Дому културе, 20. октобра

Бојана Стаменов, позната као српска Аретха Франклин, једна је од најквалитетнијих вокала српске музиц̌ке сцене. Са својим блусе бендом под називом Бојана Стаменов бенд први пут ће наступити у четвртак, 20. октобра

Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.


Концерт групе „Елементал“ у Дому културе, 21. октобра

„Глазба не може промјенити свет, али надам се да може потакнути и освијестити људе“ каже Реми.

Новосадска публика ће по први пут имати прилику да један од најатрактивнијих регионалних концертних састава, Елементал, види у клубском концертном простору.

Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.


39. Новосадски ноћни базар посвећен Данијели, 21. октобра на Рибљој пијаци
Фото: PrtSc/Facebook.com/trg.preduzetnistva

21. октобра се поново окупљамо на Рибљој пијаци, а повод је један посебан, хуманитарни Новосадски ноћни базар и наша суграђанка Данијела Штрбачки Главић.


Фестивал„Vibe Factory“ од 21. до 23. октобра на Сајму

„Vibe Factory“ је фестивал најважнијих гејминг блокбастера на свету, најпрестижнијих програмера и стваралаца из области гејминга, хардвера за игре, такмичења и игара. Осим тога, саставни део фестивала су едукативне радионице, а посетиоци ће бити у прилици да чују и виде важне говорнике из света игара и многе велике суперзвезде са „You Tube“-а и „Twitch“-а. На 10.000 квадратних метара, у 3 хале, са преко 100 интернационалних учесника, на 6 стејџева („Main“, „INDIE“, „You Tube“, „eSport“, „Board Games“, „Cosplay Village“) кроз сајамски део, „B2B“, „HR“, конференције, радионице, панеле и округле столове, „Vibe Factory“ мења поглед на видео игре и гејминг индустрију уопште. Очекује се присуство преко 50.000 посетилаца којима ће бити омогућено потпуно уживање у данима пуним игара, мноштво спектакуларних мечева и много награда за играче.


Наступ групе „Негатив“ у Дому културе, 22. октобра
Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture

У другачијем издању: Акустични концерт групе „Негатив“

„Хеј, људи! Ако сте мислили да је unplugged концерт ове жестоке екипе нека шала, варате се! Дошло је време да први пут у 23 године каријере покажу и своју нежнију страну и у свој „CV“ упишу и један акустични наступ“

Сви заинтересовани могу пронаћи улазнице на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.

Уживајте!

Da li znate gde se u Novom Sadu nalazi Menratova palata?

Преузмите андроид апликацију.