Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Druga nedelja oktobra je puna dobre zabave, koncerata, predstava, nastupa i festivala. Obezbedite karte za omiljene događaje na vreme i uživajte.
Foto: Gradske info
Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film” od 12. do 16. oktobra u Kulturnom Centru Novog Sada

Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film” je međunarodnog karaktera i obuhvata projekcije filmova na temu invalidnosti, kao i prateće programe: filmske radionice, tribine/razgovore sa autorima i akterima filmova, seminar za novinare i studente žurnalistike, izložbe, performanse i slično. Konkursom za filmove, koji se raspisuje svakog proleća, afirmiše se originalan pristup invaliditetu, potencijali osoba sa invaliditetom, filmsko stvaralaštvo o osobama sa invaliditetom i same osobe sa invaliditetom. Filmski program u nekoliko dana predstavlja filmove kako iz Srbije i regiona tako i sa gotovo svih kontinenata. Nakon filmova, tradicionalno se održavaju razgovori sa autorima i akterima. Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju. Slogan festa je “Filmovi koji menjaju perspektivu”.

Program možete pronaći na sajtu organizatora.


Promocija prve istorije Meksika na srpskom jeziku „Nova opšta istorija Meksika, 12. oktobra u Muzeju Vojvodine
Foto: PrtSc/Muzejvojvodine.org.rs

Promocija prve istorije Meksika na srpskom jeziku „Nova opšta istorija Meksika“, objavljene je u izdanju novosadske izdavačke kuće Akademska knjiga biće održana u sredu, 12. oktobra u 18 časova u Muzeju Vojvodine.


Specijal: Crni humor Nikole Radojlovića 12. oktobra u Domu kulture

U sredu 12. oktobra, od 20 časova u Domu kulture Novi Sad na programu je jedno posebno veče jer će Nikola Radojlović po prvi put izvesti svoj specijal: Crni humor.
Novosadaska publika upoznala se sa radom Nikole Radojlovića koji je u poslednjih par godina često nastupao u Novom Sadu sa svojim specijalima „Ne bih da mračim“ i „Mala neprijatnost“. Po prvi put, Nikola će sada izvesti svoj specijal sačinjen od crnih fora, po kojima je ovaj komičar i poznat.

Otvaranje: Vuk Vujačić

Ulaznice su u prodaju po ceni od 700 dinara, a dostupne su na „Gigstix“ prodajnim mestima.


Koncert „Zoran peva Arsena“ Zoran Predin, 13. oktobra u Domu kulture
Foto: PrtSc/Facebook/Dom kulture

Album „Zoran peva Arsena”, dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, svojim je izlaskom u februaru 2019. godine pobudio veliki interes u regiji i zauzeo prva mesta top lista po prodaji.
Za album „Zoran peva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz Dedićevog šarolikog opusa odabrao 12 pesama, od kojih su klasici poput: „Kuća pored mora”, „Moderato Canatbile”, „Ni ti, ni ja”, „Imenom sam tvojim zvao”, „Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios. Na četiri pesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim muzičkim umijećem ovim pesmama dao potrebnu autentičnost.
Zoran Predin je velikog autora osećao kao mentora, starijeg brata i srodnu poetsku dušu.


Koncert benda „Nipplepeople“ u Domu kulture, 14. oktobra

„Noć je ova tako lijepa u meni silna zbrka kada krene naša frka“ – oni su tajanstveni duo „Nipplepeople“ i napraviće sjajnu frku u petak.
O njima ne postoji zvanična biografija, nepoznat je identitet članova, koji ne otkrivaju lica uživo ni na fotografijama, niti daju izjave. Bend se regionalno pročuo nizom upečatljivih hit pop singlova kao što su „Sutra“, „Broj“, „Bolji“, „Ne volim te“ i „Balkan Expres“, a nedavno su objavili singl „Tajna“.

Svi zainteresovani mogu pronaći ulaznice na svim „Gigstix“ prodajnim mestima, kao i onlajn.


Nastup Semira Grcića u  Gimnaziji „Laza Kostić“, 14. oktobra

Beskompromisni stend-ap je monokomedija koju izvodi glumac i dramaturg Semir Gicić. Tema ove monokomedije je „ Male stvari koje nas vežu“, te se posebno stavlja akcenat na situacije u kojima mali čovek svakodnevno živi.
Komedija je svojevrsni nastavak „Beskonceptualnog stand-up-a“ sa kojim je Semir punio sale širom Jugoslavije zbog popularnosti klipova na društvenim mrežama.

U njegovim nastupima nema viceva, jeftinih metafora, pevanja, igranja i drugog badava trošenja vremena. Samo sat i po vremena analize osoba kojima fale osobine osoba, životnih situacija i predrasuda o sortama ljudskim i neljudskim.

Svi zainteresovani mogu pronaći ulaznice na svim „Gigstix“ prodajnim mestima, kao i onlajn.


Nastup Sandre Silađev u Pozorištu mladih, 14. oktobra

Autorska monodrama Sandre Silađev ‘’DEJT’’ koja će biti predstavljena publici  u petak 14. oktobra sa početkom u 20 sati.

Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen „dejt“ se ne pojavljuje…

Svi zainteresovani mogu pronaći ulaznice na svim „Gigstix“ prodajnim mestima, kao i onlajn.


Festival „Fenseraj ukusa“, 15. oktobra na Detelinarskoj pijaci
Foto: PrtSc/Instagram/fenserajukusa

Manifestacija „Fenseraj ukusa“ je mesto okupljanja ljubitelja najlepših i najzanimljivijih ukusa domaćih proizvoda od malih i srednjih proizvođača gde ćemo se truditi da očuvamo tradiciju uz narodne nošnje i muziku.

Na manifestaciji će učestvovati izlagači iz Srbije, koji će posetiocima ponuditi bogat asortiman proizvoda. Osim vrhunske hrane, pića i rukotvorina posetioci će moći da uživaju i u sjajnom programu.


Žurka „Guilty pleasure“, 15. oktobra u Domu kulture
Foto: PrtSc/Facebook.com/domkulturens

Vreme je da zagrejemo „tela vretena“ uz stare dobre hitove koje svi volimo, iako nas je sramota da priznamo!

Đuskamo svi zajedno u Domu kulture 15. oktobra od 22:00 časa.

„Guilty pleasure“ žurke su započete 2018. godine od strane dvoje ljubitelja ukusnog treša, a naišle su na široko odobravanje svih vas željnih dobrog đuskanja i zarazne energije.

U toku večeri slušaćete od hip-hopa i repa, R’n’B hitova 90-ih, preko Evrovizije i egzotičnih hitova interneta, nezaobilaznog MTV popa, pa do Lune i omiljenih domaćih dens hitova.

Samo đuska, nema blama!

Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara na „Gigstix“ prodajnim mestima, kao i online.


Uživajte!

Znate li gde se u Novom Sadu nalazio hotel „Central“? (FOTO)

Preuzmite android aplikaciju.