Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Дошли смо до средине месеца августа, и у овој недељи интересантних догађаја има прегршт.
Фото: Градске инфо
Загревање за школу – летње Распустилиште од 15. до 26. августа у Културној станици Млин

Загревање за школу – летње Распустилиште, усмерено је ка развоју психомоторичких активности детета, али су свакако обухваћене и уметничке радионице с обзиром да је основни циљ Распустилишта креативно образовање деце. У току десет дана програма реализује се преко 50 спортских, ликовних, драмских, филмских радионица за децу, радионица из културе говора, језика, музике, а са циљем образовања и увођења деце у процес креативне индустрије.

Детаље програма можете пронаћи на сајту организатора.


Фестивал европског филма од 15. до 21. августа у СКЦ Фабрици

Током овогодишњег фестивала биће приказана дела савремене европске кинематографије на тему одрастања и миграција.
Посебан део програма посвећен је пројекцијама француских филмова, као и филмских дела која тематизују друштвене проблеме, из опуса фестивала Ухвати филм.
Ове године Фестивал европског филма Цинеуропа организују традиционално ЕУ Инфо Поинт Нови Сад и партнери – Француски институт у Новом Саду, СКЦНС Фабрика и фестивал Ухвати филм.

Улаз на све пројекције је басплатан!

Детаље фестивала погледајте на Фејсбук станици организатора.


„Новосадско музичко лето“ од 17. до 26. августа, Синагога, Српско народно позориште

Манифестацију Новосадско музичко лето чини низ концерата који се одвијају током лета. С обзиром на то да је реч о летњим концертима, поред тога што је тежња усмерена на осмишљавање квалитетног програма, она је употпуњена и жељом да програми буду нешто „популарнијег карактера”. Тако, у овом циклусу наступају и уметници који негују квалитетну музику, али која није уско у вези са класичном музиком. Оно што погодује врелим и летњим месецима јесу отворена места, што је уосталом традиција летњих фестивала који се одвијају у многим градовима и изван наше земље.

Програм:
  • „Tango Jazz Quartet” (Аргентина)
  1. август (21:00 – 22:30), Синагога
  •  Маја Милинковић – Фадолинка
  1. август (21:00 – 22:30), Синагога
  • Новосадски биг бенд
  1. август (21:00 – 22:30), Српско народно позориште
  • Хојсак и Новосел. Гудало против трзалице
  1. август (21:00 – 22:30), Синагога

Детаље прогрма можете пронаћи на сајту организатора.


„Тамбурица фест“ од 18. до 21. августа, Трг слободе

Светски тамбурашки фестивал Тамбурица фест, одржава се у центру Новог Сада. Тамбурица фест поседује јединствену концепцију и културну мисију афирмисања тамбурашке музике и тамбурице као инструмента, али и неговања традиције, сарадње и пријатељства уметника на интернационалном нивоу. Посебност фестивала чини променада тамбурашких оркестара улицама центра града, а његову окосницу такмичење где се оркестри представљају са традиционалним песмама, али и ауторским, новим композицијама.

Детаље програма можете пронаћи на сајту организатора.


Отворена кухиња на Лиманској пијаци 19. августа

Отворена кухиња настала је из жеље да се на отвореном простору окупе ствараоци највећих гастрономских делиција како би што већи број хедониста имао прилику да их дегустира и у њима ужива. Највештији кувари стављени су пред стваралачки изазов, а Новосађани, путници намерници и случајни пролазници доживеће гастрономско задовољство за памћење. Сви који желе да кувају, продају своје специјалитете, али и да се бескрајно добро забаве, добродошли су на овај јединствени догађај.

Програм можете пронаћи на сајту организатора.


Уживајте!

Новосадски култ испијања кафе

Преузмите андроид апликацију.