Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овог викенда једна пегава, маштовита и храбра девојчица стиже у наш град! Да ли знате која је то девојчица? (1. и 2. април)

Јака киша, ниска температура и не тако сунчан дан данас у Новом Саду. Није првоаприлска шала, временска прогноза не обећава, али нећемо дозволити да нам то поквари викенд. Многобројна дешавања ће нам поправити расположење и неће нам ни сметати данашња киша. Добре вести су и да ће киша падати само данас, недеља ће бити облачна, али без падавина.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Како је зими дошао крај и сезона клизања се приводи крају.

Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина“ информише грађане да ће овог викенда смене клизања бити према следећем распореду и да је ово последњи викенд да је клизалиште на Спенсу отворено.

Субота, 1. април 

16.00 – 17.30

18.00 – 19.30

20.00 – 21.30

Фото: Pixabay/Mariakray

Недеља, 2. април 

16.00 – 17.30

18.00 – 19.30

20.00 – 21.30

Измене у редовном распореду су због хокејашког такмичења.

Овог викенда можете посетити Међународну изложбу златарства и часовничарства СЈАЈ. Изложба ће бити постављена на Новосадском сајму до 3. априла.

Фото: Новосадски сајам

СЈАЈ је непуне три деценије место струковних, еснафских и пословних сусрета, златара и часовничара, као и свих љубитеља драгоцених метала и драгуља. Нуди јединствену прилику за представљање нових технологија у обради племенитих метала, колекције драгог и полудрагог камења, изради накита и часовника.

За све љубитеље хеви метала и класичних инструмената у Српском народном позоришту данас у 20:00 часова Black Metallica tribute и Зрењанинска филхармонија приређују музички спектакл.

Фото: PrtSc/snp.org.rs

Сви љубитељи музике чувене америчке групе моћи ће поново да уживају у изванредном пројекту, који поред чланова једног од најбољих трибуте бендова окупља и преко 30 филхармоничара на сцени.

Посетиоци ће у чувеној дворани СНП-а имати јединствену прилику да чују највеће хитове спектакла који се десио у Сан Франциску 1999. године под називом S&М.

The Call Of Ktulu, No Leaf Clover, Nothing Else Matters, Master Of Puppets и Enter Sandman само су неке од песама које ће бити изведене, а биће и неких новитета које још нико није одсвирао у оваквом саставу попут нумере Санитариум.

Не пропустите догађај који се памти заувек, и од којег се јежи свака ћелија у телу.

Поред спектакла у којем ће уживати љубитељи хеви метала и класичних инструмената, они који воле нежније ноте могу посетити концерт Сергеја Ћетковића у недељу од 20:00 часова у Српском народном позоришту.

„Виолиниста на крову“ ће засвирати за публику у суботу од 19:30 на сцени Пера Добриновић.

У Позоришту младих и овај викенд је посвећен нашим најмлађим, две представе које ће на занимљив начин предочити деци информације о основним навикама, о хигијени, исхрани и правилном понашању у школи.

Субота, 1. април

  • Представа „Мачак у чизмама“ од 11:00 часова
Недеља, 2. април
  • Представа „Учене мишице“ од 11:00 часова

Старији суграђани могу погледати у Позоришту младих у недељу мјузикл „Коса“ од 19:00 часова.

У Лиманском парку се ове суботе одржава „Ускршњи хуманитарни дан“ од 9:00 часова.

Прикупљање помоћи за наставак лечења осмогодишњих близанаца Андреја и Саре Дедовић из Новог Сада. У понуди ће бити разне ускршње декорације, књиге, колачи, хаљине, накит и играчке. Дођите да се дружите и помогнете овим престатким малишанима.

Фото: Градске инфо

Слике великих формата – сведочанства епоха. У суботу у 13 сати биће приређено вођење кроз изложбу Слике великих формата – сведочанства епоха у Галерији Матице српске.

У недељу у 13 сати одржаће се вођење кроз изложбу „Једна сасвим (не)обична српско-француска веза“. Олга Кешељевић и Марк Барбеза.

Мултимедијална изложба „Бескрајно” Ане Фон Зибентал.

У простору Културне станице Свилара 1. априла чека вас швајцарска уметница Ана фон Зибентал са одговором на питање – како је то радити у фабрици текстила? Концепт мултимедијалне изложбе „Бескрајно“ почео је да се развија у мисаоном простору уметнице током њеног резиденцијалног периода у напуштеној београдској фабрици.

Вече stand up комедије „1921“ Ненад Стефановски и Никола Силић. У недељу је у Герили премијера stand up show-a „1921“ у извођењу добро познатих комичара Ненада Стефановског и Николе Силића. Николу и Ненада имамо прилике сваки месец да гледамо на вечери црног хумора, а сада ћемо их гледати и у њиховом самосталном шооу „1921“.

Наступ почиње од 20:30 час.

Фото: Градске инфо

У Новосадском позоришту је у недељу премијера представе „Пипи Дуга Чарапи“ од 19:00 часова. Како све ово успева јунакињи приче, Пипи Дугој Чарапи? Сазнаћете у најновијој представи наше Ђачке сцене, у којој се Пипи Дуга Чарапа заједно са пријатељима упушта у велике авантуре.

Због планираних радова на водоводној мрежи без воде ће данас остати следеће улице на Подбари.

Улице Златне греде (од Саве Вуковића до Милована Видаковића), Александра Тишме (од Косовске до Златне греде) и Лончарска 8 до 15 сати.

Напомена:

Постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена и проширена.

Уживајте!

Berza vinila 8. aprila u SKCNS Fabrici

Преузмите андроид апликацију.