Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су обични додаци јелима који садрже велику количину шећера

Стрес, недостатак сна и исхрана су главни фактори који повећавају ниво шећера у крви. Посебно треба избегавати одређене адитиве у храни да бисте спречили овај здравствени проблем.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Као и већина прехрамбених производа, наизглед обични зачини могу да садрже велику количину шећера.

Из тог разлога је важно да увек прочитате састав. Ако видите да производ садржи сируп, декстрозу или меласу, немојте га куповати.

Дакле, адитиви за храну које треба избегавати су:

Кечап

Већина кечапа на тржишту садржи додатни шећер, обично у облику кукурузног сирупа са високим садржајем фруктозе. Познато је да конзумирање кукурузног сирупа доводи до гојазности, инсулинске резистенције и дијабетеса. Дакле, будите свесни извора шећера и обавезно проверите колико грама шећера има у кечапу који планирате да купите.

Сенф

Обратите пажњу јер произвођачи сенфу често додају шећер како би побољшали његов укус. Можда мислите да је сенф са медом здравији, али то је далеко од истине. Мед је само ‘изговор’ за додавање још више шећера у производ.

Преливи за салату

Све врсте прелива за салату које можете пронаћи у супермаркетима су нездрави јер смањују нутритивну вредност здравог оброка. Нутриционисти сматрају да је најбоља опција да сами направите прелив, јер ћете само тако бити сигурни да не садржи велику количину шећера.

Соја сос

Осим шећера, овај сос садржи и адитиве као што су кукурузни скроб и кукурузни сируп са високим садржајем фруктозе, који, наравно, негативно утичу на ниво шећера у крви.

Sedam suplemenata koji prema mišljenju naučnika produžavaju život

Преузмите андроид апликацију.