Neke namirnice možete zamrznuti i kasnije ih koristiti za pripremu zdravog ručka. Neke zamrznute namirnice su neophodne za pripremu određenih jela i pića kao što su smutiji.
Evo namirnice koje možete čuvati u zamrzivaču, a kasnije ih koristiti za pripremu zdravog i ukusnog obroka.
Grašak
Dodavanjem samo pola šolje graška značajno ćete obogatiti svoj obrok vlaknima i proteinima. Grašak možete koristiti u skoro svakom brzom obroku jer se brzo kuva i ne oduzima mnogo vremena.
Spanać
Spanać je pun antioksidanata, dobar je za zdravlje očiju i jedan je od glavnih izvora kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Pored toga, spanać podstiče razvoj dobrih crevnih bakterija. Spanać možete staviti u kesu i zamrznuti, a zatim ga dodati u sos za smuti, omlet ili testeninu.
Bobice i banane
Voće možete držati u zamrzivaču da bi duže trajalo, a možete ga dodati u smutije, prelive za sladoled ili palačinke. Ako želite da napravite preliv, dovoljno je da prokuvate voće i dodate mu malo limunovog soka.
Orašasti plodovi
Orašasti plodovi su bogati zdravim mastima, vitaminima, mineralima, proteinima i vlaknima. Orahe možete držati u frižideru do dve godine i oni će i dalje biti dobri. S druge strane, na sobnoj temperaturi mogu trajati samo nekoliko meseci.
Preuzmite android aplikaciju.