Nedovoljno zagrejana rerna je jedna od glavnih grešaka pri pečenju pice.
Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu i tek kada je jako zagrejana stavite picu i pecite deset minuta.
Čini se da je vrlo lako napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju da bi sve ispalo dobro.
Priprema testa
Testo treba da se dovoljno „odmara“. Jedna od najčešćih grešaka je kada se prerano skine sa vatre. Važno je da se podiže dovoljno da bude fleksibilniji. Testo je najbolje kasnije razvući rukama. Ako se posle istezanja povuče, to znači da je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.
Sastojci za picu
Sos od paradajza je najbolji ako je domaći i potrebno je malo truda. Kada se napravi sok od paradajza potrebno je samo da ga začinite po želji i premažite testo. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju je da nikada ne stavljate najjeftinije. Takođe je važno znati kako dobro kombinovati sastojke kako pica ne bi bila previše slana ili bljutava.
Zagrejana rerna
Sada kada je vaše omiljeno jelo spremno za poslednji korak, važno je da obratite pažnju na to da rerna bude dobro zagrejana. Treba je zagrejati na najvišu temperaturu i tek onda staviti picu i peći najmanje deset minuta.
Preuzmite android aplikaciju.